Cele 11 reguli de viaţă ale lui Bill Gates

Ne comportăm ca și cum am trăi mii de ani uitînd că, de fapt, Moldova e săracă şi viaţa scurtă. Putem călători în troleibuz fără a achita taxa, însă nu putem întoarce timpul înapoi! Ne bucurăm de viaţă prea puțin și amînăm mult prea mult lucrurile cu adevărat importante pentru noi! Vă propun să urmărim cele 11 reguli de viaţa concluzionate de Bill Gates:

Regula nr.1: Viața nu e dreapta – obișnuiește-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se asteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi multumit de tine însuți.

Regula nr. 3: Nu vei câștiga 60.000$ pe an de îndata ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vice-președintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi ce o să fie când o să ai un șef!

Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.

Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinților tăi, așa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greșelile tale, ci învață din ele.

Regula nr. 7:  Înainte de a te fi născut, părintii tai nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauza că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte pe tine povestindu-le  cât de grozav te crezi. Așa că, înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate că scoala ta a scăpat de învingatori și învinși, însa viața NU. În unele scoli au abolit corigentele si elevul poate încerca de câte ori vrea el sa dea raspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.

Regula nr. 9: Viata nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori îi intereseaza sa te ajute sa “te gasesti”. Faci asta în timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viata reala. În viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la serviciu.

Regula nr. 11: Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.

 ***

IF YOU AGREE, PASS IT ON , IF YOU CAN READ THIS -THANK  A TEACHER

      Articole recomandate