Cele 10 lucruri pe care le poţi face în doar 10 secunde

1

Aproape întotdeauna există două posibilităţi de a face un lucru: fie varianta „standard” fie o variantă rapidă. Iată, în cele ce urmează, 10 lucruri care pot fi făcute în 10 secunde sau chiar mai puţin, scrie lifehacker.com, citat de apropo.ro.

Iată care sunt cele 10 lucruri pe care le poți face în doar 10 secunde: 

10. Fă nod la cravată

Dacă nu eşti un maestru al planificării timpului, mai mult ca sigur că ai fost cel puţin o dată în criză de timp. Folosind metoda de mai jos, poţi face un nod de cravată în doar cinci secunde. Este adevărat că necesită ceva practică, dar în situaţiile de urgenţă îţi vei uimi prietena sau soţia cu viteza cu care vei fi gata de ieşit în oraş.

9. Scapă de sughiţ

ku-xlarge

De-a lungul timpului probabil că ai auzit sute de remedii împotriva sughiţului. Totuşi, dacă vrei un efect instantaneu, nu te sfii şi trage un shot de oţet de mere.

8. Scoate sâmburii rodiilor

Pe cât de buni şi de sănătoşi sunt sâmburii (seminţele) rodiilor, pe atât de dificil sunt de scos. Dacă nu ai experienţă, este un proces anevoios şi… murdar, căci probabil vei „zugrăvi” bucătăria cu suc de rodie. Metoda prezentată în video nu numai că este rapidă, dar este şi curată.

7. Legă-ţi şireturile

Lugarea şireturilor nu ia foarte mult timp. Dar dacă eşti zorit (sau poate vrei să-ţi uimeşti prietenii) exista metoda Ian, prin care poţi lega şireturile instantaneu. La fel ca în cazul nodului de la cravată, şi aici ai nevoie de puţină practică/

6. Îndepărtează folia de protecţie a sticlei de vin

Înainte de a folosi tirbuşonul pentru a desface o sticlă de vin, trebuie îndepărtată folia de protecţie aplicată de producător. Folosirea unui cuţit sau a vârfului ascuţit al tirbuşonului sunt metode des folosite. Totuşi, există o metodă mult mai rapidă, care nu necesită nicio sculă.

5. Curăţă o căpăţână de usturoi

Curăţarea usturoiului de coajă poate fi un proces dificil, mai ales dacă ai nevoie de o cantitate mare. Cum ar fi să poţi curăţa o întreagă căpăţână de usturoi în doar 10 secunde? Acest lucru este este perfect posibil, după cum poţi vedea în clipul de mai sus.

4. Pune cutiile cu suc sau bere la frigider dintr-o mişcare

O operaţie plictisitoare: să iei dozele de suc sau bere, una câte una, şi să le pui la frigider. Dacă acestea vin ambalate în cutii de carton, ai scăpat de problemă. Cum? Vezi clipul de mai sus.

3. Dezabureşte oglinda după ce faci duş

ku-xlarge (1)

Ai făcut un duş fierbinte, eşti curat şi relaxat, iar acum vrei să te bărbiereşti/piepteni. Surpriză! Oglinda este aburită şi oricât ai incerca să o ştergi cu prosopul sau un serveţel, strădania este zadarnică. Poţi rezolva problema în câteva secunde cu un jet de aer cald provenit de la uscătorul de păr.

2. Împătureşte un tricou din două mişcări

În cazul în care eşti bărbat, mai mult ca sigur că manipularea „ţoalelor” – punerea lor pe umeraşe, împăturirea tricourilor, curăţarea lor – ţi se par operaţiuni plictisitoare, aşa că vei dori să scapi de ele cât mai repede. În clipul de mai sus vei vedea, pe lângă alte trucuri, şi cum poţi împături frumos un tricou, instantaneu.

1. Foloseşte calculele mentale

ku-xlarge (2)

În şcoală probabil că ai învăţat tot soiul de trucuri matematice: cum să faci înmulţiri ajutându-te de degete, cum să extragi rapid un radical, etc. Acelaşi fel de trucuri te ajută să rezolvi însă şi probleme de zi cu zi: conversii între diferitele siteme de măsură (mile în kilometri, grade Fahrenheit în grade Celsius sunt doar câteva exemple). Poţi chiar afla, fără să ai un calendar la îndemână, ziua săptămânii cunoscând doar data, ca in imaginea de mai sus. Folosind aceste trucuri poţi rezova probleme complexe într-un timp extrem de scurt şi, pe deasupra, vei primi şi admiraţia privitorilor în cazul în care le faci în public.

      Articole recomandate