Cele 10 efecte benefice ale ceaiului. De la cearcăne la mirosul neplăcut al picioarelor

ceai

Cu toții cunoaștem cît de bun este ceaiul fierbinte băut într-o zi friguroasă sau ceaiul rece consumat pe timp de caniculă.

Roșu, negru sau verde, ceaiul are efecte benefice de care nici nu știai. Pe lîngă faptul că îmbunătățește sănătatea organismului și întinerește pielea, ceaiul aduce cu el și alte beneficii.

Cei de la ‘’Huffington Post’’ au făcut o listă cu cele mai importante beneficii ale ceaiului. Acestea sunt:

1. Te ajută să scapi de cearcăne și ochi umflați. Pliculețele de ceai folosit pot fi cu ușurință transformate în tratament cosmetic.  Sunt bune pentru micșorarea vaselor de sanguine de sub piele.

2. Elimină durerea arsurilor solare. Compresele cu pliculețele de ceai sunt extrem de bune pentru a alina durerea și a reduce din roșeața pielii.

3. Hidratează și tonifiază tenul. Pentru hidratare și tonifiere cel mai bun este ceaiul verde. Astfel poți elimina impuritățile, porii se micșorează și fața devine netedă.

4. Oferă luciu părului. Ține timp de 15 minute un pliculeț de ceai în apă fierbinte, apoi o lași la răcit cîteva ore. Îți clătești părul și el va deveni strălucitor. Cel mai bun pentru aceasta este ceaiul verde sau negru.

5. Te ajută să scapi de mirosul picioarelor. Este de ajuns să bagi picioarele într-un vas cu ceai. Acidul tanic este antibacterial, astfel va împiedica picioarele tale să transpire.

6. Vindecă mușcăturile de insecte. Mușcătura de țînțar poate fi periculoasă. Dacă pui un pliculeț de ceai folosit, preferabil de mușețel, acesta reduce roșeața și umflătura.

7. Calmează pielea după bărbierit. Ceaiul te ajută să scapi de mîncărimi și iritație. De preferat să folosești ceai negru.

8. Ajută să ai un bronz perfect. Proprietățile de pătare ale ceaiului vor intensifica bronzul pe care îl ai.

9. Intensifică culoarea părului. Folosirea ceaiului este cu mult mai sănătos decît să folosești toate chimicalele. Ceaiul adaugă luminozitate părului blond sau negru.

10. Oferă dispoziție. S-a demonstrat că ceaiul băut  are și efecte pozitive, în sensul că îți ridică dispoziția și te simți mai comfortabil.

Deci ceaiul este un remediu excelent pentru a te simți bine și sănătos!

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate