Cele 10 dintre cele mai ciudate decese din istorie

tragedie

Unii oameni mor în contexte atât de ciudate sau din cauze atât de absurde încât devin faimoşi pentru asta. Iată 10 dintre cele mai ciudate decese.

Nu are nimeni nicio îndoială că la un moment dat moartea atinge orice fiinţă, dar misterul legat de momentul şi de modul în care se va întâmpla va dăinui mereu.

Dacă de obicei decesele survin din cauze naturale, în urma unor boli sau a comiterii unor crime, există şi cazuri în care moartea loveşte în feluri greu de imaginat, unele îngrozitoare, iar altele amuzante.

Oricât de ciudată ar părea asocierea umorului cu clipa morţii unei persoane, cei pe care vi-i prezentăm în continuare au devenit celebri pentru că au decedat în moduri absurde, aproape hilare,scrie apropo.ro.

1. A mâncat până a murit

În 1771, Adolf Frederick, regele Suediei, a murit din cauza unor probleme digestive, pentru că nu a putut asimila o cantitate foarte mare de mâncare. Ultimul meniu de care s-a bucurat regele a fost extrem de consistent: homar, varză acră, caviar, hering afumat, şampanie şi 14 porţii din desertul său favorit, servite într-un bol cu lapte cald. Adolf Frederick este recunoscut drept regele care a mâncat până a murit, inclusiv de elevii suedezi care învaţă despre el la şcoală.

King-Adolf-Frederick1

Adolf Frederick

2. Plumbul i-a fost fatal

În 1755, un bărbat pe nume Henry Hall, în vârstă de 94 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce a înghiţit plumb topit. Totul a început când o scânteie dintr-o lampă a sărit şi a aprins acoperişul farului pe care bărbatul îl veghea, dar în scurt timp flăcările au cuprins întreg turnul. Deşi a încercat să stingă focul, bătrânul s-a văzut nevoit în cele din urmă să coboare din far. Afară, neştiind ce îl aştepta, el s-a uitat în sus, iar o picătură de plumb i-a căzut direct în gât şi l-a ucis. Bucata respectivă este acum păstrată la Muzeul Naţional din Scoţia.

3. A sperat să fie fulgerat şi s-a întâmplat

Revoluţionarul american James Otis Jr. a sperat că va muri trăznit de un fulger şi le vorbea mereu apropiaţilor despre acest lucru. Pe 23 mai 1783, dorinţa lui a devenit realitate, când un fulger a lovit coşul casei unui prieten al lui Otis, în al cărei prag se afla acesta. Înainte de a muri, James Otis Jr. îi spusese surorii sale că spera ca atunci când Dumnezeu va fi decis să îl ia în Împăraţia sa să trimită un fulger să îl ucidă. Otis a murit la 58 de ani.

jamesotis_12652_lg

James Otis Jr.

4. A fost împuşcat în cap şi a murit 67 de zile mai târziu

Pe 14 ianuarie 1877 a avut loc un incident în Deadwood, South Dakota, SUA. Un bărbat pe nume David Lunt a fost împuşcat în timpul unei altercaţii cu un bărbat care a intrat într-o încăpere şi a început să îi ameninţe pe cei din jur cu o armă. Con Stapleton, prieten cu Lunt, a încercat să îl imobilizeze pe Smith, însă arma acestuia s-a descărcat, iar un glonţ l-a nimerit pe Lunt în frunte.

Acesta a supravieţuit şi şi-a reluat activităţile zilnice, însă 67 de zile mai târziu a simţit o migrenă puternică şi a murit, pe 22 martie 1877. În urma autopsiei, medicii au determinat cauza morţii ca fiind glonţul din capul său, însă nimeni nu a putut explica cum supravieţuise totuşi 67 de zile.

5. A înghiţit o scobitoare şi a murit

În 1941, scriitorul american Sherwood Andersona murit după ce a înghiţit o scobitoare fără să îşi dea seama, în timpul unei petreceri. Anderson şi soşia sa se aflau la bordul unui vas de croazieră care se îndrepta spre America de Sud, când el a simţit dintr-o dată dureri abdominale puternice. Ulterior a fost transportat la un spital din Colón, Panama, unde a murit, pe 8 martie 1941. Autopsia a dezvăluit ca Anderson înghiţise o scobitoare, fie din mâncare, fie dintr-un cocktail.

6. A murit din cauza unei păsări

Pilotul de Formula 1 Alan Stacey a fost ucis în timpul Grand Prix-ului din Belgia din anul 1960, după ce a a pierdut controlul maşinii sale de curse. Acesta conducea un Lotus 18-Climax la viteza de 190 km/h, iar o pasăre i s-a izbit de faţă, determinându-l să piardă controlul volanului. Pilotul a murit după câteva minute de la accident, iar maşina sa încă se află în posesia familiei Stacey şi ocazional este adusă pe pista pe care obişnuia să meargă Alan.

Z

Alan Stacey

7. A murit încercând să demonstreze că o fereastră este indestructibilă

Un procuror pe nume Garry Hoya murit încercând să arate că una dintre ferestrele dintr-o sală de şedinţe nu putea fi spartă. In 1993, el s-a aruncat spre geamul din biroul respectiv, situat la etajul 24 al clădirii Dominion din Toronto, pentru a le demonstra unor vizitatori că acesta era incasabil. Ghinionul procurorului a fost că, deşi geamul nu s-a spart, a ieşit din ramă, iar el a căzut de la etaj. Cazul morţii sale a devenit celebru.

8. S-a lovit cu o bata de baseball si a murit

Jim Creighton, considerat primul superstar din baseball-ul american, a murit din cauza unei hernii abdominale, după ce s-a lovit singur cu o bâtă de baseball în timpul unui joc. El a lovit mingea atât de puternic încât şi-a rupt vezica şi a suferit leziuni interne, pe 14 octombrie 1862, în timpul partidei cu Union of Morrisania. După patru zile sportivul a murit în locuinţa sa.

9. A murit de foame pentru că soţia nu i-a mai gătit

Matematicianul austriaco-american Kurt Gödela murit de foame, pentru că soţia sa a fost internată şase luni, în 1978. El avea o teamă nejustificată de a nu fi otrăvit, aşa că mânca doar ceea ce îi prepara soţia sa, Adele. Cât timp a fost internată, aceasta nu i-a putut găti, aşa că bărbatul a murit de foame fiindca a refuzat să se hrănească din altă parte. Când a decedat, pe 14 ianuarie 1978, Gödela cântărea doar 29.48 kg. Inaniţia i-a cauzat tulburări de personalitate, potrivit raportului medical efectuat în cazul său.

f38a43db8d29ad0a051ec165c0d2b517

Kurt Gödela

10. Prima femeie care a murit strivită de o maşină

În 1869, Mary Ward, pasager într-o maşină cu aburi care fusese construită de verii ei, între care Charles Algernon Parsons (inventatorul turbinei cu abur), a căzut din maşină şi a fost strivită de roţile acesteia. Ea a devenit astfel prima femeie care a murit într-un accident în care a fost implicat un vehicul.

Vezi aici un alt top cu 15 cele mai stupide morţi din istorie.

      Articole recomandate