Cel mai vechi site de torrente din lume se inchide

Cel mai vechi site de torrente din lume, Filesoup, se închide, scrie torrentfreak.com. Filesoup, site de torrente din Marea Britanie, a fost creat aprilie în 2003, înainte de Pirate Bay, BTJunkie sau Torrentz. Filesoup a supravieţuit până în ziua de azi, deşi multe site-uri mai mari, cum ar fi Megaupload, s-au închis între timp.

Administratorii Filesoup, cunoscuţi sub numele de “The Geeker” şi “Snookered”, au luat decizia de a închide site-ul din cauza interesului scăzut al utilizatorilor.

În 2009, Filesoup s-a aflat în mijlocul unui scandal legat de drepturile de autor. Atunci, poliţia a efectuat un raid în casele celor doi administratori, care au fost arestaţi. Deşi cazul a fost abandonat doi ani mai târziu, iar “The Geeker” şi “Snookered” au fost eliberaţi, mulţi utilizatori nu mai intrat pe Filesoup, cel mai probabil de frică. Numărul utilizatorilor a scăzut, în numai doi ani, de la peste 1 milion la doar câteva sute.

“Din păcate, zilele de glorie ale Filesoup au apus. Înainte să fiu arestat, interesul pentru site era imens, dar a urmat un declin. După opt ani, site-ul se închide definitiv”, a declarat “The Geeker”.

Administratorul a precizat că nu va vinde baza de date a site-ului, care a fost la un moment dat printre cele mai accesate 100 de pagini de internet. “The Geeker” a mai spus că domeniul filesoup.com va fi scos la licitaţie.

      Articole recomandate