Cel mai scump desert din lume costă 25.000 de euro

Un restaurant din Nordul Marii Britanii oferă un desert în valoare de 22.000 de lire sterline (circa 25.000 de euro). Prăjitura arată ca un ou şi conţine, printre altele, caviar, şampanie, aur şi un diamant de două carate, informează Daily Mail.

 

De asemenea, prăjitura mai conţine şi patru dintre cele mai fine tipuri de ciocolată belgiană şi este creată după modelul oului Faberge, una dintre cele mai preţioase ornamente din lume.

 

„Bijuteria” culinară este gătită de bucătarul-şef Marc Guilbert, despre care managerul restaurantului la care lucrează spune că „a îmbinat toate talentele culinare posibile pentru a construi un amestec incredibil de ciocolată, şampanie şi foiţă de aur, toate asezonate cu un diamant”.

Noua delicatesă bate recordul anterior, stabilit anul trecut de un restaurant din New York, pentru unul dintre preparatele sale, de 15.000 de lire sterline (circa 17.000), care era decorat cu o foiţă de aur comestibil de 23 de carate.

Cu toate acestea, noul record nu va fi înscris în Cartea Recordurilor, până când un client, evident cu dare de mână, nu-l va comanda, lucru care trebuie făcut cu trei săptămâni în avans. 

      Articole recomandate