Oul uriaș din Suceava este un monument din fibră de sticlă în formă de ou, dezvelit în anul 2009 în municipiul Suceava. El a fost amplasat în centrul orașului, în Piața „22 Decembrie”, dar a fost mutat în martie 2010 pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, în apropierea Muzeului Satului Bucovinean.
Oul tradițional de Paște are o înălțime de 7,25 metri, un diametru de 4,60 m și o greutate de 1.800 kg, fiind cel mai mare ou tradițional de Paște din lume. Oul a fost amplasat pe un soclu din lemn pe care a fost montat un afiș cu textul „Cel mai mare ou tradițional de Paște din lume”. Oul gigant este realizat din fibră de sticlă, acoperit cu 130 m² de folie autocolantă cu modele tradiționale bucovinene și purtând semnul crucii.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus ca aceasta lucrare este un simbol pentru Suceava, aratand ca desenul de pe ou care a fost realizat cu aprobarea IPS Pimen Suceveanul foloseste culorile traditionale, rosu simbolizand sangele lui Isus Hristos, negru – eterniatea Si galben – lumina.