Cel mai mare ou tradiţional din lume, la Suceava

Oul uriaș din Suceava este un monument din fibră de sticlă în formă de ou, dezvelit în anul 2009 în municipiul Suceava. El a fost amplasat în centrul orașului, în Piața „22 Decembrie”, dar a fost mutat în martie 2010 pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, în apropierea Muzeului Satului Bucovinean.

Oul tradițional de Paște are o înălțime de 7,25 metri, un diametru de 4,60 m și o greutate de 1.800 kg, fiind cel mai mare ou tradițional de Paște din lume. Oul a fost amplasat pe un soclu din lemn pe care a fost montat un afiș cu textul „Cel mai mare ou tradițional de Paște din lume”. Oul gigant este realizat din fibră de sticlă, acoperit cu 130 m² de folie autocolantă cu modele tradiționale bucovinene și purtând semnul crucii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus ca aceasta lucrare este un simbol pentru Suceava, aratand ca desenul de pe ou care a fost realizat cu aprobarea IPS Pimen Suceveanul foloseste culorile traditionale, rosu simbolizand sangele lui Isus Hristos, negru – eterniatea Si galben – lumina.

      Articole recomandate