Cel mai frumos „loc de odihnă” din lume se află în România (Foto)

România se află în topul cimitirelor! Într-o ierarhie a celor mai frumoase 10 cimitire de pe Glob, apărută, astăzi, în publicaţia franceză „L’Experss”, în pagina de Tendinţe (!), cimitirul de la Săpânţa este socotit cel mai frumos loc de odihnă din lume


Iată topul complet:

1.Cimitirul Maria, Săpânţa, România

“La 700 km Nord-Vest de Bucureşti, satul Săpânţa este cunoscut pentru că aici se află unul dintre cele mai colorate cimitire din lume . Stilul şi inscripţiile poetice, precum și mozaicul folosit sunt expresia vieţii defunctului: tradiţia a fost începută în 1930 de către un artist local și este perpetuată şi astăzi”, arată jurnalista franceză Anais Giroux.

2. Cimetière du Père Lachaise, Paris (France)

Este cel mai mare cimitir din Paris, un adevărat obiectiv turistic, care atrage, anual, peste două milioane de vizitatori! Printre mormintele cele mai populare –  Oscar Wilde, Jim Morrison și Chopin.

3.Cimitirul vechi evreiesc din Praga (Republica Cehă)

Aici, în inima oraşului vechi, se află aproximativ 12.000 de pietre funerare, stivuite la întâmplare. Cea mai veche piatră datează din 1439. Obiceiul este să ca aici să fie depuse mici pietricele, ca souvenir, un lucru ce aminteşte de vremurile în care evreii trăiau în deșert și nu aduceau flori pentru a decora mormintele.

4. La Recoleta, Buenos Aires (Argentina)

Statui şi mausolee spctaculoase în cimitirul La Recoleta, unde se odihneşte inclusiv mult venerata Eva Peron .

5.Cimitirul Grave-Wood, New York (SUA)

Cel mai înalt punct al cartierului Brooklyn (66 m) se află aici, din mijlocul căruia se deschide o panoramă unică, superbă asupra noilor clădiri ale NewYork-ului.

6.Cimitirul Highgate, Londra (Marea Britanie)

Sculpturile şi stil gotic şi victorian contribuie la atmosfera sumbră care domneşte în acest loc de odihnă împădurit, lucru care a dat naștere la multe povești cu fantome. Istoria monstrului din Loch Ness a fascinat mass-media britanică din anii ’70.

7.Cimitirul Xoxocotlan, Santa Cruz (Mexic)

La 1 noiembrie, mexicanii îi comemorează pe cei dragi, de Ziua Morţilor. Ei decorează mormintele și cântă rugăciuni în această zi, totul sub ochii turiștilor invitaţi la festivităţi.

8.Cimitirul Naţional din Arlington (Virginia, SUA)

Acest cimitir militar este unul dintre cele mai vechi din Statele Unite ale Americii. Mai mult de 290.000 de morminte ale americanilor care au luptat în timpul conflictelor din istoria ţării se află aici. Suprafaţa – 2.53 km ² !

9.Forest Lawn, Los Angeles (SUA)

La Hollywood cum poate arăta un cimitir decât spectaculos! Sub dealurile acestui tărâm legendar se odihnesc vedetele sale, precum Michael Jackson, Bette Davis, Fritz  Lang sau Elizabeth Taylor.

10.Cimitirul Waverley (Australia)

Un loc ce domină suburbiile de la Sud-Est de Sydney. În plus faţă de peisaj, se pot admira mormintele colosale și monumentele bine conservate ale epocii victoriene şi edwardiene.

      Articole recomandate