Cel mai dramatic moment din istoria Jocurilor Olimpice! (video)

Curajul inseamna sa-ti fie frica si totusi sa continui.

Astazi o sa-ti spun o poveste adevarata despre curaj. Sunt momente in viata cand totul pare sa ti se impotriveasca si sa te doboare la pamant. Pentru moment esti lovit, esti stors de energie, plangi de durere si nu gasesti nici o cale de scapare.

Toata munca ta pare dusa pe apa sambetei. Efortul pe care l-ai depus sa ajungi unde esti pare in zadar. Ai tot dreptul sa dai vina pe soarta si sa plangi.Cu toate astea, inca poti sa castigi. Poti sa obtii victoria in lupta cu tine insuti. Poti sa nu te dai batut si sa lupti pana la capat cu capul sus.

In 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona, favoritul pentru medalia de aur in proba de 400m era Derek Redmond. Cu un an mai devreme castigase medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Tokio in proba de 4x400m cu echipa Angliei si era intr-o forma de zile mari.

La JO s-a calificat in semifinala dupa ce avusese cel mai bun timp in sferturile de finala. Parea ca nimic nu poate sa ii rapeasca victoria. Cu toate acestea nimeni nu banuia ce urma sa se intample.

Semifinala a inceput cu Derek pornind ca din pusca si alergand  excelent. 50m, 100m, 150m erau inghititi sub fuleul entuziasmant al lui Redmond. Cand….

…cu 250m inainte de linia de sosire Derek Redmond se prabuseste pe pista, secerat de durere. Tocmai avusese o intindere la bicepsul femural care i-a retezat toate sansele de a mai continua cursa, daramite de a castiga si de a se califica in finala.

In timp ce ceilalti atleti se apropie de finalul cursei, Derek Redmond agonizeaza pe mijlocul pistei. Deodata, se ridica in picioare, refuza ajutorul stewarzilor care doreau sa il ajute sa iasa pe margine si schiopatand se hotaraste sa termine cursa.

Parcurge singur cateva zeci de metri schiopatand, cu grimase de durere pe fata….cand din public…reusind sa evite cordoanele de securitate, un barbat se indreapta in fuga spre Derek.

Intreg Stadionul, 65.000 de oameni asista la o scena incredibila.

Derek Redmond plange de durere in timp ce isi capul pe umarul celui care i-a venit in ajutor.

Impreuna se apropie de linia de sosire in ovatiile oamenilor care s-au ridicat in picioare.

Cu cativa metri inainte de sosire, barbatul necunoscut il lasa pe Derek sa treaca singur linia si sa termine cursa ca un adevarat invingator.

In acea zi, comitetul de organizare a cursei de 400m a trecut in dreptul lui Derek Redmond: “Abandon”, pentru ca a fost ajutat de cineva.

Pentru toti care au asistat la acea scena incredibila Derek a fost adevaratul invingator.

Barbatul necunoscut care a intrat pe pista…era tatal lui Derek.

      Articole recomandate