Cei mai buni studenţi din ţară au fost premiaţi cu Burse de merit

burse de merit

50 de studenţi, de la 11 instituţii de învăţământ superior din ţară, au ajuns în finala concursului „Burse de Merit”, obţinând câte o bursă în valoare de 12 mii de lei. Studenţii au fost premiaţi în seara de miercuri, 12 februarie, la cea de-a XVIII-a ediţie a concursului, desfăşurat de către Centrul de Informaţii Universitare.

La concurs şi-au depus dosarele 324 de studenţi şi masteranzi, de la 20 de instituţii universitare. În urma evaluării dosarelor şi a prestaţiei candidaţilor la un test de cultură generală, 35 de studenţi din ultimul an de studii, ciclul licenţă, şi 15 masteranzi au devenit finaliştii cconcursului. Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o comisie independentă, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a declarat că acest program este o ocazie excelentă de a contribui la afirmarea studiilor de calitate. „Fără absolvenţi care să posede cele mai noi tehnologii, fără studenţi care să aplice studiile în viaţă, Republica Moldova nu va reuşi să asigure o dezvoltare sustenabilă a ţării. Vom continua, în pofida tuturor dificultăţilor, să promovăm reforma învăţământului, necesară Republicii Moldova”, a menţionat prim-ministrul, informează IPN.

Ministrul educaţiei, Maia Sandu, a declarat că este nevoie de creşterea relevanţei studiilor şi schimbarea atitudinii tinerilor faţă de învăţământ. Ministrul a felicitat finaliştii, menţionând că totul depinde de voinţa tinerilor, pentru că în Moldova sunt multe oportunităţi pentru cei care doresc să muncească.

Pe parcursul celor 18 ediţii anuale ale programului, peste 4300 de studenţi au aplicat la concurs, dintre care 1180 de studenţi au obţinut burse de merit. Programul a fost lansat în 1996, la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova, pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extra-curriculare ale studenţilor din Moldova.

Concursul este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor al Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al BC Moldova Agroindbank SA şi al companiei Orange Moldova. Partenerii media sunt Agenţia de presă IPN, Compania Teleradio-Moldova, Revista Săptămâna, publicaţiile Timpul şi Ziarul de Gardă.

      Articole recomandate