Cea mai șocantă campanie anti-fumat va fi promovată în Canada

O campanie anti-fumat contine cele mai socante imagini de avertizare de pana acum, cu fotografii ale fumatorilor aflati in pragul mortii din cauza cancerului.

Imaginile vor aparea pe pachetele de tigari vandute in Canada incepand cu anul viitor, pentru a respecta o noua lege care spune ca 75% din suprafata pachetelor de tigari trebuie sa fie acoperita cu un mesaj anti-fumat, scrie dailymail.co.uk. Oficialii din domeniul sanatatii sunt de parere ca acesta este cel mai agresiv mesaj anti-fumat lansat in lume pana in prezent.

Una dintre imagini arata o femeie slabita, fara par, stand pe patul de moarte. Mesajul care insoteste imaginea este: „Asa arata moartea provocata de cancer„.

O alta imagine reprezinta un barbat cu un tub atasat de gat, iar mesajul este: „Cancerul la gat. Este greu de inghitit„.

Alte imagini socante reprezinta copii afectati de adultii care fumeaza in jurul lor, o femeie insarcinata care refuza o tigara si radiografia unui plaman afectat de boala.

Ministrul Sanatatii din Canada a aparat mesajele, spunand ca acestea au fost create pentru a soca si a speria. „Vrem sa facem imaginile mai mari si mai usor de inteles. Fotografiile sunt socante. Pot fi si putin inspaimanttoare, insa aceasta este realitatea fumatului„, a declarat ministrul.

      Articole recomandate