Cea mai murdară meserie din lume. Cît ia acest om ca să muncească într-un loc de care nu se apropie nimeni

Daily Mail publică povestea indianului Devi Lal, care are una dintre cele mai puţin invidiate meserii din lume: este angajat să desfunde canalele din New Delhi.

Pentru doar 4,4 euro pe zi, Devi Lal trebuie să stea ore întregi în mizerie şi să strângă gunoaiele. Autorităţile locale nu le oferă lui Lal şi colegilor săi niciun fel de echipament de protecţie, astfel că aceştia stau scufundaţi în apa mizerabilă doar în lenjerie intimă.

Singura parte „bună” a meseriei lui Lal este că, înaintea începerii programului, primeşte de la angajatori o sticlă de tărie, ca să îl ajute să suporte mirosurile.

Daily Mail scrie că în jur de 70% dintre curăţătorii de canale din India mor în timpul programului şi că numai în ultimele şase luni au murit 61 de muncitori.

În India, 42,5% dintre copii suferă de malnutriţie, iar 37,2% din populaţie trăieşte sub limita subzistenţei. Deşi Devi Lal primeşte doar 4,4 euro pentru o zi petrecută în canal, trebuie precizat că 68,7% dintre indieni supravieţuiesc cu doar 2 dolari pe zi.

 

      Articole recomandate