Cea mai înfricoşătoare atracţie turistică din Europa a fost inaugurată în Elveţia. Vezi cum arată lumea de la 3.000 de metri altitudine (Foto)

Cel mai inalt pod suspendat din Europa a fost inaugurat in statiunea de ski Engelberg, din Elvetia. Acesta se afla la o altitudine de 3.000 de metri si ofera vizitatorilor privelisti spectaculoase, scrie CNN.

Situat la aproximativ 3.000 de metri deasupra solului, podul din Engelberg reprezinta cea mai noua atractie turistica a statiunii. Acesta are o lungime de 100 de metri si a fost ridicat in onoarea centenarului telecabinei Engelberg-Gerschnialp, care a fost construita in 1913.

In zilele cu vizibilitate sportia, podul ofera o priveliste de pana la 500 de metri in abis.

Locul este 100% sigur si este imposibil sa cazi de pe pod”, da asigurari Peter Reinle, reprezentantul pensiunii Titlis din Engelberg.

Calatoria pana la pod este si ea o aventura in sine, presupunand o trecere printr-un tunel de 140 de metri. Constructia in sine a durat patru luni si a costat 1,6 milioane de dolari.

Podul, denumit The Cliff Walk (“Plimbarea printre stanci”) l-a detronat pe Salbit Bridge, devenind cel mai inalt pod suspendat din Europa. Pe langa acesta, statiunea se poate lauda cu partii de ski spectaculoase, o pestera glaciara si un parc glaciar.

Reinle spune ca aproximativ 500 de oameni au vizitat podul de cand acesta a fost deschis publicului, vineri, si ca “cei mai multi dintre ei au fost impresionati”.

Imagini video:

      Articole recomandate