Cea mai bună studentă la Universitatea de Arte din Londra este o moldoveancă. O istorie de succes cu moldoveni de succes

1

Este tînără, talentată și ambițioasă. Iar anul acesta a fost numită studenta anului la Universitatea de Arte din Londra. Violeta Petrimari, moldoveanca de 19 ani, a cucerit prin perseverență, muncă și dedicație.

Potrivit adevarul.ro, învață la Facultatea de Beauty și Spa Management al Universității de Arte din Londra. Anul trecut a absolvit Liceul Teoretic ‘’Ion Creangă’’ din Chișinău. A ales să studieze mai departe în străinătate pentru că și-a dorit o diplomă recunoscută la nivel internațional. Deși la liceu a învățat matematică și istorie, a dorit ceva diferit, mult mai creativ. Astfel a ales Univesitatea cu profil artistic.

După 12 ani de şcoală, unde a învăţat multă matematică, istorie şi română, Violeta a optat pentru ceva total diferit. „Mi-am dat seama că vreau să fac cosmetologie la vârsta de 16 ani. Am încercat să-mi imaginez cum voi lucra în diferite domenii şi m-am văzut specialist în terapia frumuseţii. N-am regretat nicio secundă că am ales această facultate“, a mărturisit moldoveanca. Este convinsă că jumătate din viaţa unui om e determinată de serviciul ales, care trebuie neapărat să-i aducă plăcere. „Dacă jobul e stresant şi obositor, atunci omul nu va fi fericit nici în viaţa personală“, e de părere studenta.

2

Acum studiază anatomia, chimia, fiziologia umană, biologia pielii, masajul și procedurile spa, precum și manichiura și pedichiura. În plus, împreună cu colegele ei învață cum să își deschidă o afacere. La curs sunt prezente 40 de fete împărțite în 2 grupe, printre care și domnișoare din Arabia Saudită, Thailanda sau Brazilia. Violeta a reușit să le devanseze pe toate.

Pentru Violeta alegerea jobului a fost esențială. Pentru că doar cu un job interesant omul va fi fericit. Alegînd direcția corectă, Violeta a fost desemnată cel mai bun student al anului 2013. Universitatea de Arte din Londra include 6 colegii. Studiile variază între 9.000 de lire sterline pentru englezi și 15.000 de lire pentr străini.

Să prezentăm cu mîndrie țara peste hotare, așa cum face și Violeta!

      Articole recomandate