Cea mai buna motivare. Cum vei arăta peste 10 ani dacă fumezi, bei alcool şi mănânci dulciuri

Daily Mail publică un experiment care arată efectele pe termen lung ale viciilor precum alcoolul, fumatul sau zaharurile.

Anna Magee (42 de ani) este o femeie din Marea Britanie, căreia îi plac dulciurile şi care bea câteva pahare de vin pe săptămână. În plus, ea a fumat timp de zece ani, dar a reuşit să se lase.

Acum, Anna a luat parte la un experiment condus de Auriole Prince, un artist criminalist care se ocupă cu reconstrucţia digitală a feţei. Prince a primit o fotografie actuală a Annei şi a procesat-o, relevând cum ar arăta aceasta peste zece ani, dacă ar avea fiecare dintre vicii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aşa ar arăta Anna dacă ar consuma două pahare de vin pe zi, timp de 10 ani. „Am fost oripilată de acest monstru umflat, cu ochii roşii şi pete pe dinţi. În trecut, am remarcat unul dintre aceste aspecte, dar au apărut după o noapte în oraş şi au dispărut a doua zi. E înfricoşător că aş putea arăta aşa peste zece ani. Ar costa enorm să repar capilarele sparte de pe obraji, să-mi albesc dinţii şi să elimin guşa, prin liposucţie. Singura metodă prin care să mă asigur că această fotografie nu devine realitate este să nu mai beau alcool. Aş putea trece pe un vin dezalcoolizat”, spune Anna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aşa ar arăta Anna dacă ar fuma douăzeci de ţigări pe zi, timp de 10 ani. „Această imagine groaznică m-a făcut să mă gândesc de două ori înainte de a fuma o ţigară ocazională. Liniile de pe frunte, obraji şi din jurul gurii sunt înfricoşătoare şi mă fac să arăt de parcă aş fi avut o viaţă foarte grea.Mai rău e că imaginea nu e o exagerare, am cunoscut femei care au fumat toată viaţa şi arată aşa. Culoarea şi textura pielii nu ar putea fi acoperită cu nicio cantitate de machiaj. Cea mai mare problemă cu fumatul este dependenţa, aşa că, în loc să fumezi, încearcă să te plimbi zece minute”, spune femeia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aşa ar arăta Anna dacă ar avea, timp de 10 ani, o dietă bogată în zaharuri şi carbohidraţi, pe bază de pâine albă sau paste. „Când am văzut fotografia, m-am întrebat cine e femeia asta umflată, cu pielea cenuşie. Chiar ar putea zece ani de mâncare nesănătoasă să mă distrugă în halul ăsta? Această imagine m-a speriat mai mult ca oricare alta şi m-a făcut să renunţ la ciocolată. Ştiu că e greu să renunţi la dulciuri, dar aş putea măcar să înlocuiesc zahărul cu îndulcitori”, spune Anna.

 

După ce a văzut fotografiile, femeia a ales să adopte un stil de viaţă mai sănătos. „Când soţul meu a văzut imaginea cu efectele unei diete nesănătoase, mi-a spus că, dacă voi arăta aşa, divorţează. Sunt sigur că nu a glumit. Sunt mulţumită că am renunţat la fumat acum 12 ani şi, de când am văzut aceste imagini, am renunţat la zahăr şi am redus numărul de pahare de vin”, conchide femeia.

 

      Articole recomandate