Cea mai adâncă piscină din lume se află în Belgia (Foto/Video)

Pasionaţii de înot şi scufundări vor fi încântaţi să afle că cea mai adâncă pisicină din lume, numită Nemo 33, are o adâncime de 33 de metri şi se află în Belgia.

Cu toate acestea, este nevoie de echipament special pentru a înota în acest bazin, mai ales că piscina este umplută cu 2.5 milioane de litri de apă.

Spre deosebire de alte piscine, apa folosită este de izvor, nu conţine clor şi este filtrată, fiind păstrată la o temperatură de 30 de grade Celsius.

Structura bazinului este formată din mai multe platforme plane, la adâncimi diferite, având două porţiuni întinse cu fundul plat, la adâncimi de 5 metri, respectiv 10 metri. Cea mai adâncă zonă din piscină (33 de metri) este, de fapt, o groapă mare, în formă circulară.

De asemenea, cei care înoată în acest bazin au la dispoziţie şi câteva „peşteri subacvatice”. Având în vedere că temperatura apei este constantă, pisicina este potrivită atât pentru începători, cât şi pentru cei mai experimentaţi.

Totodată, în structura bazinului se găsesc şi trei camere presurizate, unde înotătorii care petrec mult timp în apă pot respira aer proaspăt. Pentru cei care nu doresc să intre în apă, există 14 ferestre subacvatice prin care ei pot privi.

Piscina a fost creată de John Beernaerts, un expert în scufundări, care a dorit să pună la dispoziţie o platformă pentru cursuri de scufundări, pentru relaxare, dar şi un „platou de filmare” pentru diverse producţii.

      Articole recomandate