Ce temperaturi sunt în Rai şi în Iad?

O echipă de cercetători americani a calculat temperaturile din Paradis şi din Infern. Află la ce rezultate au ajuns!

O echipă de cercetători americani a calculat temperaturile din Paradis şi din Infern, luând în considerare principiile fizicii termodinamice, dar şi anumite informaţii din Biblie.

În Vechiul Testament există acest verset din cartea profetului Isaia: „Şi luna va străluci ca soarele, iar soarele va străluci de şapte ori mai mult, ca lumina a şapte zile, în ziua când Domnul va lega rana poporului Său şi va tămădui vânătăile de pe trupul lui”. (Isaia 30:26).

În aceste condiţii, Raiul primeşte de la Lună la fel de multă radiaţie precum primeşte Pământul de la Soare, la care se adaugă această cantitate înmulţită cu de 7 ori câte 7 (adică de 49 ori mai mare) – în total o cantitate de radiaţii de 50 de ori mai mare decât cea pe care Pământul o primeşte de la astrul zilei. Lumina pe care o primim de la Lună este de 10.000 de ori mai redusă decât lumina pe care o primim de la Soare, aşa că specialiştii nu au mai luat-o în calcul.

În urma calculelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că temperatura din Rai este de +526 de grade Celsius.

Temperatura exactă din Iad nu poate fi calculată cu exactitate, doar estimată, dartrebuie să fie mai mică de +444, 6 grade Celsius, luând în calcul scrierile din Apocalipsa 21:8, cartea Apocalipsei.

Citeşte mai multe detalii despre temperaturile din Rai şi Iad, pe Descoperă.ro

      Articole recomandate