Ce sa faci daca iti curge sange din nas

Sangerarile nazale nu ocolesc pe nimeni. Apar in mod frecvent pe timp de canicula, dar si la temperaturi foarte scazute, atunci cand organismul este slabit. Copiii si batranii sunt cei mai predispusi, iar masurile de prim ajutor sunt foarte importante pentru evitarea altor complicatii.

Atat in timpul iernii cat si vara, mucoasa nazala se usuca, iar sangerarile sunt iminente. Aceste simptome pot asucunde insa afectiuni mult mai grave, informeaza articlesbase.com.

Sangerarile nazale bruste sunt asociate inclusiv bolilor pulmonare si slabirii totale a organismului, datorat consumului fizic sustinut. Tocmai de aceea, dupa asigurarea masurilor de prim ajutor, vizita la medic te ajuta sa eviti alte complicatii care pot aparea.

Primul ajutor de acasa

Stim cu totii ca remediul vechi este intinderea in pozitia orizontala, cu capul mai jos decat corpul, ridicarea mainii si asezarea unei comprese in nara cu probleme. Aceasta masura insa semnifica orientarea sangerarii inapoi, inspre gat, iar acest lucru poate cauza dereglari stomacale.

Specialistii cred ca cea mai rapida masura de prim ajutor este ciupitura varfului nasului. Timp de trei minute, ciupeste atat cat poti suporta varful nasului. Evita sa sufli nasul sau sa elimini in acest fel sangerarea.

O compresa cu otet iti va fi de un real folos. Dupa cele trei minute in care ai favorizat sangerarea zonei respective, inspira otetul dintr-o compresa, pentru ca el favorizeaza coagularea sangelui.

Aseaza-ti un prosop rece pe frunte si picura putin suc de lamaie in nara cu probleme. Te vei asigura ca aerul inspirat este umidificat. Tocmai de aceea este important sa inspiri in compresa cu otet.

Exact in momentul in care ai observat ca iti curge sange din nas, sufla cu putere intr-o batista pentru a elibera caile nazale. Evita procedeul atunci cand sangerare se intensifica si ia-ti de la bucatarie otetul, lamaia si compresa rece pentru frunte.

Daca sangerarea este frecventa si apare inclusiv atunci cand mediul ambiant nu favorizeaza acest lucru, vei consulta un medic pentru a evita posibilele complicatii.

      Articole recomandate