În ce oraş al lumii ţi-ar place să trăieşti? Iată 11 propuneri interesante (Foto)

Din când în când, omului îi trece prin cap să se transfere într-un alt oraş, într-o altă ţară, pe o altă planetă sau chiar într-un univers paralel dacă ar fi posibil, dar unele lucruri rămân mereu simple fantezii.

Dacă ar fi totuşi să putem alege un oraş al lumii, în care ne-ar place să trăim, propunerile interesante nu lipsesc din peisaj, după cum ne asigură Surfingbird.ru.

Iată în cele ce urmează, 11 asemenea alternative din diferite colţuri ale lumii şi caracteristicile lor, graţie cărora şi-au câstigat o reputaţie de invidiat:

1. Berlin

Über_den_Dächern_von_Berlin

Printre atuurile pe care le prezintă această metropolă europeană, se numară calitatea transporturilor publice şi siguranţa cetăţenilor.

Orice vizitator al Berlinului apreciază vasta sa reţea de trenuri subterane, curăţenia de la metrou şi costurile serviciilor corelate, menite să se plieze pe buzunarele tuturor categoriile sociale.

Numeroase companii de renume mondial, precum Google sau SoundCloud, s-au grăbit să-şi deschidă birouri la Berlin – oraşul căpătând astfel un pseudonim pe măsură: Silicon Valley al Europei.

2. Chicago

Bean1

Avantaje: standardul de viaţă şi calitatea aerului – două caracteristici care merită apreciate la justa lor valoare, mai cu seamă în condiţiile în care, faimoasa metropolă americană prezintă o populaţie de peste 3 milioane de locuitori.

În plus, oraşul este faimos pentru facilităţile acordate întreprinzătorilor, oferind un mediu de afaceri demn de invidiat şi obţinerea lesnicioasă a autorizaţiilor, fără prea multă birocraţie şi beţe în roate.

Există însă şi o serie de neajunsuri – sistemul de transport şi infrastructurile lasă mult de dorit, precum şi apeductul, şcolile şi instituţiile administrative ale oraşului.

3. Sydney

Photographers-Brisbane

Clima şi natura şi-au dat mâna pentru a asigura acestui impresionant centru urban, toate condiţiile de dezvoltare spectaculoasă. Amplasamentul într-un cadru de vis, frumuseţea plajelor, fauna şi flora locală, ridică oraşul la rang de rege absolut al calităţii vieţii locuitorilor săi.

Pe de altă parte, situaţia financiară, infrastructurile şi cultura, se prezintă la un nivel deosebit, ceea ce plasează oraşul în categoria aşezărilor urbane fără cusur.

Motiv pentru care locuinţele au costuri exorbitante.

4. Hong Kong

HKG Hong Kong Advertising

Viaţa ieftină, transporturile şi taxele reduse pentru activităţile întreprinzătorilor, fac viaţa uşoară locuitorilor Hong Kong-ului, în ciuda densităţii incredibile a populaţiei în acest colţ de lume.

Potrivit datelor publicate la nivelul Index of Economic Freedom, oraşul se află pe primul loc la capitolul reducerilor de taxe şi impozite, aplicate întreprinderilor şi mediului de afaceri în general.

Păcat însă că poluarea excesivă nu-l face tocmai ospitalier.

5. Stockholm

stockholm-old-town

Iată şi oraşul cu cea mai rapidă dezvoltare de pe Bătrânul Continent – graţie aplicării unei politici de promovare a sectorului informatic, Stockholm-ul gazduieşte în prezent, o mulţime de companii care activează în acest domeniu.

Curăţenia şi spaţiile verzi, sistemul de transport, precum şi calitatea apei, contribuie din plin la un standard ridicat de viaţă pentru locuitori. Populaţia oraşului beneficiază şi de un sistem special de încălzire a locuinţelor, pentru care-l invidiază mai toţi europenii.

6. Paris

353580-admin

Capitala franceză se află pe primul loc în topul celor mai bine dotate oraşe, în materie de educaţie şi învăţământ, dar avantajele pe care le prezintă nu se limitează la acest capitol – transporturile publice sunt foarte bine puse la punct, ceea ce facilitează deplasarea dintr-un punct în altul al oraşului, fără prea multe dureri de cap.

Din păcate, şomajul pare să se fi instalat comod, la rândul său, în acest oraş, astfel încât locurile de muncă sunt dificil de accesat.

7. San Francisco

4364570914_0297c85e28_b

Dacă spunem „San Francisco”, spunem „IT” – despre amprenta pe care Silicon Valley şi-a aplicat-o în această parte de lume, nu mai e nevoie să se despice firul în patru: Google, Apple, Facebook, Microsoft şi Adobe, sunt numai câteva din numele celebre ale acestui sector, care şi-au ales drept leagăn, teritoriul Frisco.

Populaţia preferă zona de periferie, întrucât pare să fie mai puţin costisitoare.

8. Toronto

Toronto skyline

Avantaje: nivelul de trai ridicat, sistemul sanitar deosebit de eficient, infrastructuri excelente, transporturi publice de calitate, siguranţa demnă de invidiat.

Pe scurt, Toronto este unul din cele mai atrăgătoare oraşe din lume, deşi concurenţa pe teritoriul Canadei, nu-i lispseşte câtuşi de puţin.

9. Singapore

9401_2013-09-02

Iată şi o surpriză: Singapore. Sistemul de trasporturi publice al acestui oraş este incredibil – bazat pe trenuri de mare viteză şi preţuri pe măsura portofelelor locuitorilor săi.

Cu fiecare an ce trece, oraşul tinde să-şi îmbunătăţească serviciile, iar nivelul de trai al populaţiei se plasează din ce în ce mai sus pe scara calităţii, mai cu seamă în condiţiile în care, administraţia locală acordă o mare atenţie acţiunilor de corectare a propriilor erori şi de înlăturare a aspectelor cu caracter negativ.

10. New York

LondonNicole_NewYork

Locuitorii faimoasei metropole americane se pot lăuda cu o indiscutabilă stabilitate economică, care-i garantează New York-ului o poziţie de invidiat în topul celor mai atrăgătoare oraşe ale lumii, pentru cei ce-şi pun în minte să se trasfere.

Dezavantajul unei astfel de opţiuni este legat însă de costurile exorbitante ale locuinţelor şi nu în ultimul rând, de dificultatea obţinerii unui loc de muncă.

11. Londra

http://avaxhome.ws/blogs/igor_lv

Caracterizată de un excelent mediu de afaceri, capitala britanică este, fără îndoială, unul din oraşele după care tânjesc multe persoane: Guvernul promovează intens sectorul business şi industria IT, iar şcolile şi serviciile oferite, acoperă o plajă largă de venituri.

Multi rezidenţi se plâng însă din pricina valului de imigranţi, care tind să împânzească peisajul local, ameninţându-le locurile de muncă şi funcţionalitatea eficientă a sectoarelor corelate.

Oricât de tentante ar fi destinaţiile enumerate mai sus, deseori preferăm să le considerăm mai atrăgătoare ca obiective turistice, decât ca oraşe în care ne-ar place să trăim, ştiut fiind că populaţia locală nu se îngrămădeşte să deschidă braţele larg noilor veniţi, aşadar poate că n-ar fi rău să reflectaţi îndelung asupra deciziei de adoptat, în cazul în care v-aţi hotărât să vă transferaţi.

      Articole recomandate