Ce flori să dăruieşti în dependenţă de ocazie

Uneori, când trebuie să mergem la o nuntă, la o zi de naştere, la întâlnire, sau la un oricare alt eveniment, ne ciocnim de problema „oare ce flori ar trebui să cumpăr?”

De cele mai multe ori, alegerea buchetului perfect poate fi o adevărată provocare. Iată câteva sugestii de flori pe care le poți oferi cu diferite ocazii:

Flori pentru persoana iubită

Pentru iubită, în zilele obișnuite, sau cu ocazia sărbătorilor de Valentine`s Day,  poți opta cu succes pentru trandafirii roșii, florile ce simbolizează iubirea. În cazul în care partenerei tale nu îi plac trandafirii, este bine să ai în vedere preferințele ei în materie de flori și să îi oferi un buchet cât mai spectaculos. Se recomandă florile cu tije lungi precum trandafirii, margaretele, lalelele sau freziile în culori albe, roz sau galbene.

Flori pentru nuntă

Fie ca ești un invitat la nuntă și vrei să-i cumperi miresei un buchet original, fie că îți cauți florile pentru buchetul de mireasă și pentru decorarea localului, florile de sezon sunt întotdeauna o alegere potrivită și lipsită de surprize neplăcute.

Primavara optează pentru flori delicate, în culori pale, iar toamna – pentru unele mai colorate, însa nu foarte aprinse. De asemenea, indiferent de anotimp, poți alege cu succes pentru frezii și trandafiri. Alege flori în culori pale precum orhideea, crinul, alstromeria sau chiar gerbera. În acest fel, cu siguranță, nu vei da greș cu alegerea facută.

Flori pentru zile de naștere

În cazul în care vrei să cumperi un buchet de flori pentru aniversarea unei zile de naștere, optează pentru un buchet format din florile preferate ale sărbatoritului. În cazul în care nu știi care sunt acestea, alege un buchet mixt din flori de sezon, de diferite culori. Dacă este vorba despre o zi de naștere, se recomandă un numar de fire egal cu numarul anilor împliniți, sau cu unul în plus, dacă este vorba despre un numar par. În cazul în care se vor oferi flori unui bărbat sunt recomandate garoafele sau crinii albi.

Flori pentru sărbători religioase

Craciunul este o altă ocazie când se dăruiesc flori sau se fac aranjamente florale pentru decorarea mesei. În acestă perioada optează pentru flori roșii sau roz, cu multe frunze verzi. Leagă buchetul cu o panglică argintie și cu siguranță vei obține efectul dorit. De asemenea, poți dărui flori care simbolizează această sărbatoare precum Poinsettia sau Holly.

Paștele este o altă sărbatoare religioasă importantă. Acesta cade la începutul primăverii, când multe dintre flori încep apară. Cu acestă ocazie poți oferi cu succes lalele, narcise, zambile sau liliac. Poți opta chiar și pentru un buchet de flori mixt, în care să înserezi și câteva frezii deschise la culoare.

Atât de Paște, cât și de Crăciun poți opta cu succes și pentru buchete formate din iris, floare ce simbolizează pacea, speranța, credința și înțelepciunea.

Flori pentru 1 și 8 Martie

Deoarece ziua femeii se sărbătorește la începutul primăverii, poți dărui ghiocei sau lăcrămioare, flori care simbolizează gingășia. De asemenea, mai poți oferi și alte flori, precum narcise, zambile, lalele, iriși sau trandafiri. Este de preferat să optezi pentru culoarea albă, aceasta  însemnând puritate, este bine să ai în vedere și florile sau culoarea preferată a peroanei căreia i le oferi.

Flori pentru o proaspătă mămica și pentru bebeluș

Când în familie sau în cercul prietenilor are loc un astfel de eveniment este bine să optezi pentru flori viu colorate sau pale dar nicidecum pentru unele albe. Poți alege flori precum trandarifii, de preferat roz, margarete sau liliac. Evită florile foarte parfumate și optează pentru buchete de  dimensiuni mici. Leagă buchetul cu o panglică roz sau bleu, în funcție de sexul copilului. Pune-l într-un coș alături de un ursuleț de pluș și, eventual, o cutie de bomboane de ciocolată sau o felicitare sugestivă.
Iată câteva sugestii în funcție de sexul copilului:

Pentru fetiță:    lăcramioare, nu-mă-uita, trandafiri roz sau liliac.
Pentru baietel: garoafe violet, stânjenei , crini sau narcise.

Flori pentru o persoană bolnavă
În cazul în care te duci să vizitezi o persoană bolnavă și vrei să-i duci un buchet de flori, optează pentru flori cu un parfum discret. Gerbera, garofițele sau trandafirii sunt câteva idei potrivite.

Flori pentru înmormântări

Deși nu ne place să ne gandim la aceste evenimente neplăcute, sunt momente în viață când trebuie să luăm parte la ele. Deși, în mod normal, se dăruiesc flori în numar impar, la o înmormântare se vor aduce doar flori într-un numar par (2, 4, 6 etc). De obicei, la înmormântări se duc flori precum garoafe sau cale.

Reguli de bune maniere cand oferi flori:

 

rosu

Atunci când dăruiești flori, este bine să le oferi fară ambalaj. În cazul în care vrei să le protejezi, poți opta pentru o folie transparentă, astfel încat aceasta să nu atragă atenția mai mult decât florile în sine. Este de preferat însă că buchetul sa fie legat cu o panglică fină.

* O altă regulă este că buchetul să fie oferit cu florile în sus și nu cu ele în jos.

* În cazul în care florile oferite însoțesc un cadou, este bine ca acestea să se potrivească cu el. De exemplu, când oferi un parfum sau produse cosmetice, cumpară un buchet format din flori finuțe și parfumate, precum viorelele, lacrămioarele, zambilele etc. Dacă oferi bijuterii, alege un buchet de flori elegante, ca orhideea, trandafirii sau crinii imperiali. De asemenea, în cazul în care buchetul însoțește un cadou costâd în haine, optează pentru gerberă, bujori sau dalii.

      Articole recomandate