Ce faci când întâlneşti „băieţii speciali” de la Ciocana. Zece sfaturi utile de la specialiştii în domeniu

Dacă te plimbi des prin regiunile Ciocanei din Chişinău, ai toate şansele să dai nas în nas cu „băieţi speciali” de la Ciocana, pe care, pentru simplitate, o să-i numim BARSETCA (băieţii alb-negru, cu reputaţie specială exclusiv pe teritoriul Ciocanei actuale).

Şansele de a întâlni BARSETCA cresc direct proporţional cu lungimea părului tău de pe cap, dacă eşti băiat, dar şi cu preţul telefonului mobil pe care-l ai în buzunar.

Prezenţa acestui fenomen în sectorul Ciocana este o adevărată provocare pentru turiştii care vin în Chişinău, poliţie, dar şi unii băieţi care locuiesc în acest sector. De ce ai şanse mari să întâlneşti BARSETCA? Pentru că ei au cea mai acută privire şi vor detecta cu uşurinţă că ai un telefon mobil scump în buzunar, sau că sub căciula de iarnă se ascunde un păr mai lung de 2 centimetri.

Ce trebuie să faci atunci când întâlneşti, din întâmplare sau nu, BARSETCA? Iată 10 sfaturi care te vor ajuta:

#1. Evită plimbările nocturne prin Ciocana

Pentru început, trebuie de menţionat faptul că BARSETCA vânează, de obicei dar nu mereu, noaptea. De aceea, e bine să evitaţi plimbările nocturne prin Ciocana, pentru că, la un moment dat, aţi putea să nu-i observaţi şi să vă treziţi foarte aproape de ei.

#2. Nu fă zgomot

Deoarece BARSETCA caută, de regulă, întâlnirea cu oamenii, atunci când mergi prin Ciocana şi există riscul să întâlneşti BARSETCA, încearcă să faci cât mai puţin zgomot posibil, iar dacă în jur este un grup de oameni care merge în aceeaşi direcţie ca şi tine, atunci încearcă să pari invizibil pe fonul acestui grup.

#3. Dacă i-ai observat primul, retrage-te

În situaţia în care ai observat BARSETCA înainte ca ei să te observe pe tine, îndepărtează-te fără zgomot de zona respectivă, nu încerca să-i fotografiezi!

#4. Indiferent de situaţie, rămâi calm

Dacă ai fost observat de către BARSETCA, e importat să rămâi calm şi să nu panichezi. Nu încerca să urci într-un copac sau să intri într-un magazin, să arunci cu pietre în ei sau să strigi la ei. Un maxi-taxi te-ar putea salva.

#5. Nu-i privi în ochi şi nu le întoarce spatele

Niciodată, în nici un fel de împrejurări, nu privi BARSETCA în ochi, pentru că acest gest apare ca un semn de agresivitate. De asemenea, nu trebuie să le întoarceţi spatele, pentru că acţiunea dată se consideră a fi un semn de slăbiciune.

1292565344_gop_02

#6. Niciodată nu sta între seminţe de floarea soarelui şi BARSETCA

Dacă vezi un pachet cu seminţe de floarea soarelui pe o bancă din parc, încearcă să te îndepărtezi uşor pentru că BARSETCA sunt în apropiere şi te vor considera un pericol pentru comoarea lor.

#7. Dacă eşti atacat, îndepărtează-te încet, lăsând în urmă 5 lei

Dacă eşti atacat de către BARSETCA, e recomandat să te îndepărtezi uşor, fără mişcări bruşte, vorbind (indiferent ce) pe un ton calm şi evitând să-i priveşti direct în ochi, dar urmărindu-le fiecare mişcare.

#8. Nu încerca să fugi, i-ai putea provoca

Nu încerca, în nici un caz, dacă eşti observat de BARSETCA, să fugi. Acest gest s-ar putea să le trezească instinctele de animale de pradă, iar strigăte, fluierături şi râsete, specifice persoanelor ce fac parte din BARSETCA, este un indiciu că ai devenit o pradă.

#9. Ţipă cât poţi de tare

Dacă BARSETCA se îndreaptă agresiv spre tine, iar cei 5 lei pe care i-ai lăsat în spate nu i-au oprit, e timpul să ţipi cât poţi de tare. Mişcă braţele şi ridică-le deasupra capului sau fă altceva pentru a părea cât mai mare.

#10. Atacă primul

Dacă vin în continuare spre tine, foloseşte un spray cu piper, dacă îl ai, ir dacă nu, încearcă să-i loveşti cu ce poţi. Foloseşte tot ce ai la-ndemână: spray-ul cu piper, lemne, pietre, cuvinte greu de pronunţat şi limba română fără rusisme. Nu uita, de asemenea, să ţipi în tot acest timp, poate te aude cineva şi îţi sare în ajutor.

Succes!

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

      Articole recomandate