Cazul care a uimit lumea medicală. Arată ca o fetiţă de cinci ani, deşi are 20

sindrom x

Brooke Greenberg este o fetiţă ca oricare alta de patru sau cinci ani şi nimic nu trădează faptul că înfăţişarea ei ascunde o tragedie pentru care nimeni nu a avut vreo rezolvare sau, mai rău, vreo explicaţie.

Povestea lui Brooke Greenberg este un mare mister atât pentru părinţii ei, cât şi pentru medici. La prima vedere, fata pare de vreo patru-cinci ani, însă în realitate ea are 20 de ani,scrie rtv.net.

Şi încă este plimbată într-un cărucior pentru copii de mama ei, care nu a renunţat nici în ruptul capului la luptă; nici atunci când niciun medic nu a ştiut să-i spună ce a făcut-o pe Brooke să se oprească din creştere la vârsta de cinci ani, nici atunci când a constatat că fetiţa ei nu se mai dezvoltă nici măcar mintal.

Ca urmare a imposibilităţii de a stabili un diagnostic, afecţiunea tinerei de 20 de ani care arată ca un copil de grădiniţă şi care cântăreşte doar 7 kilograme a fost denumită „Sindromul X”. Asta pentru că, în ciuda investigaţiilor repetate şi amănunţite, medicii nu au găsit, practic, nimic în neregulă la ea.

brooke_36276200

 

Brooke nu are, aparent, nicio anomalie a sistemului endocrin, nicio anomalie cromozomială sau vreo alta cunoscută, care poate cauza probleme de dezvoltare„, a explicat medicul Eric Schadt, director al Icahn Institute for Genomics and Multiscale Biology de la Mount Sinai Medical Center, New York.

În lipsa unor explicaţii şi, mai ales, a unor soluţii, toţi membrii familiei au învăţat să o trateze pe Brooke ca pe un copil sănătos, ca oricare altul. Şi chiar insistă că ea nu are nevoie să vie vindecată. „Dacă ar veni cineva la uşă şi ne-ar da o pastilă spunând că dacă i-o dăm lui Brooke ea va fi «4reparată», primul lucru pe care i l-aş spune ar fi că ea nu este «stricat㻄, a spus tatăl fetei.

Cum până acum nu au reuşit să găsească o cauză pentru starea lui Brooke, cercetătorii s-au gândit că s-ar putea folosi de codul ei genetic unic pentru a studia procesul de îmbătrânire, în speranţa că în viitor acesta va ajuta la descoperirea unor tratamente pentru bolile provocate de înaintarea în vârstă, precum Parkinson.

      Articole recomandate