Caz uimitor: O tînără de 23 de ani, născută fără limbă, începe să vorbească

fata

Cazul extrem de rar al unei tinere din Brazilia, născută fără limbă, i-a uimit pe medici. Fata, care acum are 23 de ani, a reușit să articuleze primele cuvinte, după îndelungate tratamente.

Potrivit libertatea.ro, Auristela Viana da Silva s-a născut fără limbă, dar, datorită mamei sale şi unei echipe de specialişti, acum poate mesteca şi vorbi, chiar dacă face acest lucru cu dificultate. Cazul său excepţional a fost prezentat luni la Universitatea din Brasilia.

Este o anomalie care duce la moarte; de aceea există foarte puţine cazuri asemănătoare în lume”, a spus Frederico Salles, chirurg maxilo-facia. În general, din cauza dificultăţilor de alimentare, bebeluşii mor înainte de stabilirea diagnosticului, a adăugat el.

Tânăra a reuşit să supravieţuiască datorită mamei sale care a improvizat un biberon prin care laptele ajungea direct în gât, dar a suferit ulterior pentru că nu reuşea să mănânce.Auristela Viana a fost supusă în ultimii 16 ani unui tratament, fiind imposibilă grefarea unei limbi artificiale.

Am descoperit o soluţie pentru lipsa limbii: lărgirea osului maxilarului cu ajutorul unui echipament asemănător cu cel utilizat în spitale la tratarea picioarelor amputate”, a declarat Salles într-un interviu, potrivit Agerpres. În prezent, tânăra urmează cursuri ca să devină asistentă medicală şi spune că duce o viaţă normală.

      Articole recomandate