Circa 1,8% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani locuiesc cu părinții în Danemarca, însă procentul depășește 50% în Slovacia, Bulgaria și Grecia, potrivit unui raport realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.
Primele poziții sunt ocupate de următoarele țări: Slovacia (56,6%), Bulgaria (52,8%), Grecia (51,6%), Malta (48,9%), Italia (46,6%), Portugalia (44,5%). La celălalt pol se află țările nordice: Olanda (10,6%), Norvegia (4,2%), Suedia (4,1%), Finlanda (4%), Danemarca (1,8%).
Faptul că în unele țări tinerii se despart mai greu de familie se întamplă din două motive: economic și cultural. În ultima vreme se poate observa că cel economic a umflat destul de mult cifrele, din ce în ce mai puțini tineri nu au posibilitatea de a-și cumpăra sau închiria o casa a lor.
Dincolo de tradițiile culturale privind conviețuirea mai multor generații în aceeași locuință specifice unor țări europene, ponderea ridicată a tinerilor de peste 25 de ani care nu au o locuință proprie este strâns legată de situația economică.

foto: sott.net
Solomon Adrian