Cate calorii arzi cu diferite tipuri de miscare

Cu totii avem zile cand pur si simplu nu avem chef de sala, preferand un altfel de tip de miscare. Dar ce activitati ard cele mai multe calorii?

Conform Shine, exista cateva activitati care ard calorii in timp record, toate avand si beneficii cardio. Potrivit Ramonei Braganza, unul dintre antrenorii celebritatilor precum Jessica Alba, Halle Berry sau Anne Hathaway, alergatul, saritul coardei, tenisul, dansul, mersul pe role si chiar cel in pas alert sunt tipuri de miscare care stimuleaza si metabolismul.

miscare

Mersul cu rolele Acest tip de miscare arde 425 de calorii in 30 de minute. In plus, e amuzant, sculpteaza muschii fesieri, aducand mai multe beneficii decat alergatul, si nici nu presupune prea multa presiune pe genunchi si alte articulatii.

Cele mai bune rezultate se obtin daca se merge cu rolele in forta timp de un minut, dupa care se slabeste ritmul urmatorul minut.

Alergat Acest tip de miscare arde 374 de calorii in jumatate de ora, asa ca nu degeaba atletii au un corp atat de armonios. Muschii mari, pusi la treaba atunci cand alergi, cei ai picioarelor, ai sezutului, se intampla sa fie si cei care ard cele mai multe calorii.

Pentru cele mai bune rezultate, balanseaza-ti bratele aproape de trup cand alergi. Pentru ca talpile sa nu sufere din pricina impactului cu solul, calca pe mijlocul talpii intai, abia apoi folosind intreaga talpa.

Saritul coardei Aceasta activitate extrem de amuzanta arde 340 de calorii in jumatate de ora. Nu degeaba este cel mai intalnit mod de antrenament al celor care practica boxul. Cand sari coarda, nu ridica talpile foarte sus deasupra solului.

Daca nu ai o coarda, la fel de bine poti sari si fara ea, avand grija sa faci exercitiul la intensitati diferite si in stiluri diferite (intr-un picior, apoi in doua).

Tenisul Nici macar nu e nevoie sa ai un partener. Orice perete te poate ajuta sa arzi 272 de calorii in 30 de minute. Stai la o departare de minimum 3 metri, astfel incat sa fii nevoita sa alergi si sa te apleci pentru a recupera mingea. Nu renunta la aceasta activitate decat dupa 50 – 100 de lovituri.

Publicitate

Dansul Extrem de amuzant, dansul te ajuta sa arzi 221 de calorii in 30 de minute si iti accelereaza metabolismul. Alege muzica ritmata, cea latino fiind cea mai potrivita, si nu te odihni intre melodii.

Poti incerca si strategia de a creste treptat tempoul si a-l potoli spre final.

Mersul energic Deloc surprinzator, mersul energic este si el in capul listei, arzand 170 de calorii in 30 de minute. Vei sti ca mergi indeajuns de repede atunci cand va fi dificil sa porti o conversatie in acelasi timp. Mergi dreapta, aterizand pe calcai si apoi ruland toata talpa.

Cele mai bune rezultate se obtin alternand doua minute de mers vioi cu un minut in care sa mergi cat poti de repede sau chiar sa faci jogging.

      Articole recomandate