În Europa, 17 ţări sunt unite prin moneda unică – euro. Dacă aţi avut prilejul să călătoriţi prin câteva dintre acestea, cu siguranţă aţi fost surpinşi de discrepanţele dintre preţurile pentru anumite produse.
Un studiu realizat de ediţia online a publicaţiei Business Insider este relevant în acest sens. De exemplu, dacă sunteţi un băutor înrăit de cafea, ar trebui să alegeţi Portugalia în locul Greciei.
Care este ţara cu cele mai ieftine produse ne arată un slide show care prezintă ce cantitate din aceleaşi produse poţi cumpăra în diverse ţări ale Europei în schimbul a 20 €
1. Cafea: şapte pahare cu cafea poţi să cumperi în Grecia, în timp ce în Portugalia, poţi să bei 35 de pahare la acelaşi preţ.
2. Ouă: şapte cartoane cu ouă poţi să cumperi în Irlanda, în timp ce în Malta, poţi să cumperi 16 cartoane.
3. Colanţi: patru perechi poţi să cumperi în Belgia, iar în Slovacia 19.
4. Bilete de autobuz: opt bilete în Olanda şi 43 în Slovacia.
5. Bere din supermarket: şase litri în Italia, iar în Slovacia 20 de litri.
6. Brânză Camembert: trei kg poţi mânca cu 20 de euro în Belgia, în timp ce în Slovenia trebuie să te limitezi la 1, 6 kg.
7. Bilete de film: în Irlanda poţi să cumperi două, iar în Slovacia, între şapte şi opt bilete, cu excepţia zilelor de sâmbătă.
8. Ţigări: între două şi trei pachete în Irlanda, în timp ce în Estonia poţi să cumperi zece pachete la acelaşi preţ.
9. Ziare: Malta este locul ideal pentru cititorii presei, în schimbul a 20 de euro, se pot achiziţiona 30 de ziare, în timp ce în Cipru pot fi cumpărate doar 11 la acelaşi preţ.
10. Taxi: 7,2 km este distanţa pe care o poţi parcurge în Olanda, în timp ce în Portugalia, puteţi merge cu un taxi 23 de km în schimbul a 20 de euro.
11. Ulei de măsline: 2 litri poţi cumpăra în Slovenia, iar în Spania – 7 litri.
12. Bere consumată într-un bar(între 0.2 şi 0.35 l): 24 de pahare în Portugalia şi şase pahare în Slovacia.
13. Sticle cu vin roşu: în Italia – cinci sticle, iar în Portugalia – 20 de sticle.
14. Ceai negru : în Austria, puteţi să cumpăraţi 242 de pliculeţe, iar în Malta, 704.