Cât costă să faci înconjurul lumii cu trenul în 53 de zile

O companie britanică le oferă persoanelor cu dare de mână şi cu suficient timp liber la dispoziţie posibilitatea de a face înconjurul lumii cu trenul.

Călătoria durează 53 de zile, timp în care pasagerii vor trece peste trei continente.Preţul biletului este de 36.500 dolari, iar compania care oferă itinerarul este Great Rail Journeys. Călătoria începe în data de 18 mai 2015 din Londra. „Avem câteva călătorii lungi în portofoliu, dar niciodată nu am mai organizat înconjurul lumii„, a declarat Julian Appleyard de la Great Rail Journeys pentru CNN.

După ce pleacă din Londra, pasagerii vor zbura către New York şi de acolo vor petrece 20 de zile în tren în America de Nord. După ce trec prin Washington D.C., Chicago, Denver, Colorado şi Los Angeles, vor ajunge cu vaporul în San Francisco, iar de acolo vor zbura către Shanghai, scrie mediafax.ro cu referire la sursa CNN.

Din Shanghai, călătoria către casă se va face numai cu trenul, pasagerii urmând să ajungă la Beijing şi de acolo în Rusia, trecând prin Mongolia. Călătorii vor ajunge la Moscova trecând calea ferată transsiberiană, iar apoi vor avea ocazia să vadă oraşe ca Varşovia, Vienna, Innsbruck sau Veneţia, înainte de a se întoarce în Londra.

Compania susţine că numeroase persoane s-au arătat interesate de călătorie, dar că vor fi numai 25 de pasageri, pentru „a se menţine exclusivitatea”.

Este în mod evident cea mai lungă şi mai scumpă călătorie organizată de noi, aşa că li se adresează persoanelor bogate şi care au 53 de zile la dispoziţie„, a precizat Julian Appleyard. O altă companie, din Ţara Galilor, Ffestiniog Travel, organizează o călătorie asemănătoare, prin Canada, care va dura 40 de zile. Ea va începe în acest an, pe 3 mai. Biletul acesteia este puţin mai ieftin, 32.765 dolari.

      Articole recomandate