Căștile pentru copiat fac zilnic noi victime printre absolvenți

1

Epidemie de microcasti in perioada examenelor. Potrivit medicilor, cazul fetei, care a ajuns pe masa de operatii pentru ca nu a putut scoate microcasca din ureche, nu este unicul.

Potrivit protv.md, zilnic elevii si studentii se adreseaza la spital pentru ca nu pot scoate dispozitivul cu un magnet. In cazul in care medicii nu pot inlatura microcasca cu o penseta speciala, se recurge la operatie.

Medicii de la sectia ORL a Spitalului Republican sunt luati cu asalt de elevi si studenti, pentru ca dupa examen, nu isi mai pot scoate microcastile din urechi.

Chiar daca atunci cand fac achizitia, clientii primesc indicatii de utilizare a dispozitivelor, sunt cazuri in care acestea, pur si simplu, nu mai pot fi scoase.

Asa s-a intamplat si in cazul unei eleve din Ceadar-Lunga, care, dupa examenul de bacalaureat la limba romana, a ajuns la spital cu timpanul spart. Medicii au fost nevoiti sa recurga la operatie.

Desi dispozitivele sunt utilizate pentru a copia la examene, responsabilii de la Ministerul Educatiei spun ca aceasta nu este o dovada.Potrivit Ministerul Educatiei, pana acum peste 350 de elevi au fost dati afara de la examene, pentru ca au fost prinsi copiind.

      Articole recomandate