”Cartea – element al sufletului unui copil” – un grup de tineri colectează cărți pentru copii din internate

carte

Un grup de tineri de mai bine de o lună la Chișinău au lansat acțiunea ”Cartea – element al sufletului unui copil”, la care poate participa orice doritor, doar printr-o simplă donație de carte pentru elevii de la internat.

Inițiatorii acestei campanii sunt tineri, studenți, dar și funcționari din sectorul privat și de stat, pe care îi unește ideea ajutorului reciproc și cea de caritate.

Irina Roitman, organizator acțiune „ Ideea primei acțiuni constă în faptul că noi, prin forțe proprii, fără anumite mijloace financiare, vrem să ajutăm copiii din internate, în care literatura lipsește cu desăvârșire. Am ales două internate – Ciadîr- Lunga, pentru literatura rusă și Țarigrad din raionul Drochia, pentru literatura română„, spune Irina.

Acțiunea dată este una non- guvernamentală și nu are nici o sursă financiară fiind menținută financiar din propriile resurse ale inițiatorilor proiectului .

Pînă în prezent principalul mijloc de promovare a acțiunii ”Cartea – element al sufletului unui copil” , a fost internetul care a mobilizat cîteva sute de oameni.În prezent acțiunea dispune de aproximativ 500-600 de cărți, dar speră că prin intermediul celor care încă nu ni s-au alăturat vor colecta cu mult mai mult și vom putea bucura copiii.

doneaza carte

Echipa Yupi.md de asemenea s-a alăturat acțiunii, care va continua până la sfârșitul lunii aprilie. Doritorii de a participa la această acțiune își pot aduce cărțile în această sâmbătă în scuarul catedralei, unde organizatorii îi vor aștepta de la orele 10:00 până la orele 16:00.

      Articole recomandate