Cartea care te invata cum sa-ti bati corect femeia. Ghid pentru cuplurile musulmane

O carte intitulată ’’A gift for muslim couples’’(’’Un cadou pentru cuplurile musulmane’’) îi învaţă pe bărbaţii musulmani să-şi trateze nevestele cu brutalitate. Cartea a fost primită cu reticenţă de comunitatea islamică, autorul ei fiind acuzat că promovează violenţa domestică. Potrivit ghidului, ’’bărbaţii trebuie să-şi certe nevestele şi le pot lovi cu mâna sau cu un băţ, pot lua bani de la ele şi le pot trage de urechi’’, dar ’’trebuie să se abţină să le bată excesiv’’.

Autorul cărţii, Maulavi Ashraf Ali Thanvi, profesor de islamism, a spus că ’’deşi poate părea cevanou pentru unii, comunitatea musulmană ştie că femeile sunt bătute, chiar dacă liderii musulmani neagă acest lucru’’.

El afirmă că lucrarea sa este un ghid destinat atât tinerilor căsătoriţi, cât şi celor care au deja câţiva ani de căsnicie. Conform autorului, scopul cărţii este acela de a-i sfătui pe bărbaţi în legătură cu diversele aspecte ale vieţii de familie şi să-i înveţe cum să aibă o căsnicie reuşită.

Din primele pagini ale cărţii aflăm că ’’uneori poate fi necesar să-ţi stăpâneşti femeia cu forţa şi s-o ameninţi’’. În continuare, Thanvi ne spune că ’’soţul ar trebui să-şi trateze nevasta cu bunătate şi dragoste, chiar dacă ea se dovedeşte a fi înceată la minte uneori’’.

Apoi autorul trecel la drepturile soţului. Potrivit lui, ’’nevasta nu are voie să părăsească locuinţa fără acordul bărbatului, trebuie să îndeplinească orice dorinţă a soţului şi trebuie să se înfrumuseţeze pentru el’’.

Un raport publicat săptămâna trecută de Comisia Drepturilor Omului din Pakistan a relevat că peste 1.000 de femei pakistaneze au fost ucise anul trecut de proprii taţi, soţi sau fraţi., din aşa-zise motive de onoare Există însă temeri că numărul lor ar putea fi mult mai mare, având în vedere că multe cazuri sunt acoperite de rude.

      Articole recomandate