Care sunt recordurile Moldovei și a Moldovenilor?

mamaliga

Revista online tenmag.md a realizat un clasament cu recordurile Moldovei și a Moldovenilor. Astfel recorduri precum, cea mai mare mămăligă sau cea mai tânără cântăreață aparțin tot nouă.

Care sunt recordurile Moldovei și a Moldovenilor?

1. Țară care cel mai mult timp nu a avut președinte – 3 ani (nimeni nu are așa record). Ne putem alătura doar Belgiei care a intrat în Cartea Recordurilor ca țara care cel mai mult timp nu a avut un guvern oficial – 290 de zile.

2. Vinăriile Mileștii-Mici au intrat în cartea recordurilor ca ”Cea mai mare colecţie de vinuri de calitate păstrate în sticle” şi ”Cea mai mare lungime a galeriilor subterane artificiale”.

3. Moldovenii consumă cele mai multe mere pe cap de locuitor, din lume.

4. Moldovenii sunt primii la consumul de alcool pe cap de locuitor (trist, dar nu prea îmi vine să cred că aceste date sunt reale. Acest record a fost atribuit nouă în felul următor: cât alcool se produce în țară au împărțit la câți oameni sunt în țară, și poftim. Dar să nu uităm că foarte mult vin, vodkă, cogniac, brendy se duce peste hotarele țării).

5. Cea mai mare mămăligă din lume – 30 kg + tocăniță. La prepararea mămăligii gigantice s-au folosit 30 de litri de ulei, 50 kg ceapă, 50 kg ardei gras, 100 kg ciuperci şi spre final, 4000 de cârnăciori.

6. Cea mai tânără cântăreață din lume este din Republica Moldova – Cleopatra Stratan.

7. Un moldovean ține recordul cu cele mai multe lovituri la instrumentele de percuție . Petru Butnaru din Ungheni, a stabilit în Germania recordul de 15 percuții pe secundă. La moment el are alte 14 recorduri înscrise în cartea recordurilor. Cam puține, dar avem cu ce ne mândri.

(via tenmag.md)

      Articole recomandate