Care sunt cele mai populare cuvinte în 2012

Premiul pentru cuvântul anului este acordat în funcţie de frecvenţă, trend şi în funcţie de cât de cool este. Cuvântul anului este desemnat de Programul de dicţionare din Statele Unite ale Americii, de la Oxford University Press. Anul acesta, cuvântul vine de pe internet şi este „GIF”.

GIF este un format folosit pentru imagini, prescurtare de la Graphic Interchange Format, care se referă în general la imagini în mişcare, formate din câteva cadre scurte.

Anul acesta, formatul GIF, care există de 25 de ani, a revenit la modă, fiind folosit de internauţi aproape ca verb pentru a ironiza anumite situaţii, iar unele au devenit viral. Până şi alegerile prezidenţiale din SUA au fost urmate de o avalanşă de GIF-uri cu cei doi candidaţi principali.

Alte cuvinte din limba engleză care au devenit populare anul acesta şi care se află pe lista premiilor sunt:

– Nomophobia – frica de a rămâne fără telefonul mobil

– Bosonul Higgs – o particulă subatomică a cărei existenţă a fost teoretizată, dar care a fost descoperită anul acesta.

– MOOC (massive open online course) – trendul din ce în ce mai important venit de la universităţile mari ale lumii, care oferă cursuri gratuite pe internet.

– Eurogeddon – potenţialul colaps al zonei Euro, cu implicaţii catastrofale pentru economie.

– Super PAC – un comitet independent din punct de vedere politic, care poate strânge bani de la corporaţii sau persoane, dar nu poate dona direct către partide politice sau candidaţi.

– Superstorm – furtună exagerat de mare şi care aduce distrugeri .

– YOLO (You only live once) – expresie folosită de adolescenţi pentru a descrie un comportament iraţional sau lipsit de frică, pe principiul unei singure vieţi trăite la maximum.

      Articole recomandate