Care este cea mai prestigioasă Universitate din Republica Moldova

usm-presentation2

Întotdeauna am fost interesaţi să ştim care este calitatea şi topul instituţiilor de învăţământ superior, atât din ţara noastră, cât şi de peste hotare.  Ei bine, un clasament mondial al acestor instituţii ne prezintă cele mai prestigioase Universități.

Recent Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice din cadrul Ministerului Ştiinţei şi Inovării al Spaniei a elaborat clasamentul mondial Ranking Web of Universities, care poate fi găsit pe webometrics.info. În același timp, cei de la 4icu.org  au realizat un alt Top: 4International Colleges and Universities.

Clasamentul Ranking Web of Universities reprezintă singurul instrument din lume care realizează Topul celor mai prestigioase Universități în baza îndicatorilor de performanță ca prezența pe Web și vizibilitatea. În realizarea clasamentului se analizează conținutul informației plasat de fiecare universitate în mediul online, materialele postate, volumul și calitatea publicațiilor electronice sau relațiile pe care le are instituția de învățământ în diferite domenii. În acest an, în top au fost incluse 21.451 de universități, dintre care 26 sunt din Republica Moldova.

Astfel, potrivit acestui clasament, Universitatea de Stat din Moldova este lider în rândul instituțiilor de învățământ superior de la noi din țară, și ocupă locul 3.432 în clasamentul mondial. Topul este completat de:

1. Universitatea de Stat din Moldova – locul 3.432

2. Universitatea Tehnică a Moldovei – locul 4.220

3. Academia de Studii Economice – locul 7.220

4. Universitatea Liber Internațională din Moldova – locul 7.696

5. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie – locul 8.524

sondaj

Cel de-al doilea Top, 4International Colleges and Universities reprezintă clasamentul celor mai renumite universități și colegii din întreaga lume în baza popularității acestora, și include 11.160 colegii și universități din 200 de țări.

Republica Moldova are 19 instituții de învățământ în Top. Iar clasamentul arată astfel.

1. Universitatea de Stat din Moldova – poziția 3.543

2. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie – poziția 5.812

3. Academia de Studii Economice din Moldova – poziția 5.849

4. Universitatea Tehnică din Moldova – poziția 6.025

5. Universitatea Liber Internațioanală din Moldova – poziția 6.196

sondaj1

      Articole recomandate