Captură fără precedent: atacul unui rechin alb, aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată (Video)

Imagini deosebite cu marele rechin alb au fost surprinse de către echipa “Air Jaws” de la Discovery Channel. Mai mult, filmul realizat de ei arată, cu încetinitorul, cum un exemplar al speciei iese la suprafață. Datorită echipamentului performant, putem vedea în detaliu atacul rechinului, deși, acesta nu durează mai mult de o secundă în realitate

Atacul unui rechin alb

Cel mai temut animal al oceanelor, marele rechin alb, a fost filmat în timpul unui atac cu un instrument extraordinar: Phantom, o cameră high-tech capabilă să imortalizeze până la 1 milion de cadre pe secundă. Camera produsă de ITM Instruments a fost folosită pentru a realiza un documentar în cadrul seriei „Air Jaws” a postului Discovery Channel. Obiectivul filmării a fost surprinderea unui exemplar de Carcharodon carcharias, în slow-motion, atunci când efectua unul din asalturile sale spectaculoase. Timpul scurs din clipa în care rechinul iese din apă pentru a captura prada şi până când acesta revine sub nivelul mării este, de regulă, nu mai lung de o secundă. Acesta a fost motivul pentru care realizatorii documentarului au apelat la camera video Phantom.

Pentru a captura imaginile, echipajul a folosit o momeală artificială pentru a atrage rechinul, evitând astfel rănirea unor foci. Efortul lor a fost încununat cu succes, cadrele surprinse fiind spectaculoase (se recomandă vizionarea lor în modul HD, full-screen):


În ciuda faptului că rechinii albi fac în fiecare an câteva victime umane, omenirea constituie un pericol mult mai mare pentru această specie şi pentru cele înrudite: se estimează că anual între 30 şi 70 de milioane de rechini sunt ucişi de către oameni.

de Șova Vitalie

      Articole recomandate