Cântece patriotice, altercații, ouă aruncate și scandări pro și anti-România la Cahul (video)

Un marș cu cântece folclorice, altercații și înjurături, ouă aruncate în oameni, placate și scandări pro și anti-România. Astfel de imagini au putut vedea locuitorii și oaspeții orașului Cahul ieri, 22 iulie, în timpul marșului unionist organizat de Consiliul Unirii și Platforma Civică „Acțiunea 2012”.

Organizatorii și-au propus să dea foc simbolurilor comuniste în fața statuiei lui Iona Vodă de la Cahul. Deoarece situația era tensionată, aceștia și-au realizat scopul abia după ce evenimentul s-a încheiat, relateaza moldova.org

Marșul unioniștilor a fost întâmpinat de un contra-protest care s-a soldat cu multiple acte de violență. Zeci de membri și simpatizanți ai grupului Patrioții Moldovei și ai Ligii Tineretului Rus și-au arătat nemulțumirea față de acțiunea unioniștilor și au intervenit brutal, încercând să împiedice desfășurarea marșului. Aceștia nu au avut autorizație pentru protest, iar altercațiile au fost la ordinea zilei.

Circa o sută de polițiști au intervenit pentru a menține situația sub control. Aceștia au format un cordon între cele două tabere. Potrivit reprezentanților poliției, mai multor persoane urmează să fie sancționate.

      Articole recomandate