Când pe Facebook vor fi mai mulţi morţi decât vii?

2

Facebook reprezintă o rețea de comunicare în continuă creștere. Zilnic milioane de oameni aici discută, își exprimă stările sau pur și simplu văd ce postează alții. Și totuși, așa va fi mereu?

Cei de la Yahoo News relatează despre o analiză înteresantă. Un blogger de la What if? (what-if.xkcd.com) a încercat să afle când numărul persoanelor în viață de pe Facebook va fi mai mic decât numărul persoanelor decedate.

Bloggerul a făcut câteva calcule și a ajuns la un rezultat. Astfel, în dependență de cât de popular va fi Facebook în următorii ani, în 2065 sau cel târziu în 2130, pe Facebook vor fi mai mulți morți decât vii.

Conform analizei de pe blog, pe baza ratei de creştere a site-ului şi media de vârstă a utilizatorilor, există între 10 şi 20 de milioane de oameni care şi-au creat profile de Facebook şi au murit. 290.000 de utilizatori din SUA vor muri (sau au murit în 2013). Totalul pentru acest an se ridică la câteva milioane. În numai şapte ani, această rată se va dubla, iar în alţi şapte ani se va dubla din nou.

Un detaliu important este dacă Facebook va reuşi să atragă mai mult public tânăr, ca să depăşească acest val de morţi pentru o perioadă. Dacă reţeaua va rămâne populară, bloggerul estimează că numărul utilizatorilor decedați nu îl va întrece pe cel al celor vii până în 2130. Însă dacă Facebook continuă pe trendul actual, raportul de vii/morţi se va schimba în 2065.

blogger1 blogger2

 

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate