Campanie socială: Ai putea trăi o zi cu numai 1,5 dolari

dolar

Fundaţia The Global Poverty Project le cere oamenilor din lumea întreagă ca, în cadrul unei campanii numite „Live Below the Line” să trăiască pentru o zi cu doar 1,5 dolari (echivalentul la 18 lei MDA), aşa cum trăiesc oamenii aflaţi la limita sărăciei, scrie apropo.ro.

Campania se desfăşoară în perioada 29 aprilie – 5 mai, iar ultima vedetă care si-a anunţat participarea este actorul american Ben Affleck. Alături de Affleck, campania, care are drept scop strângerea de fonduri pentru diverse organizaţii care luptă împotriva sărăciei, a traficului de persoane şi a altor probleme de interes global, precum UNICEF şi World Food Programme, mai este sprijinită de Sophia Bush, Nick Lachey şi Josh Groban.

Această sumă modică reprezintă actualul prag al sărăciei extreme, stabilit de Banca Mondială, fiind suma de care dispun mulţi dintre cei mai săraci oameni din lume pentru hrană, servicii de sănătate, transport şi costul general al vieţii într-o zi.

Dacă acum 5 ani, într-un oraş de provincie o astfel de experienţă a avut rezultate mulţumitoare pentru cel care a făcut-o, în zilele noastre situaţia este de-a dreptul tragică.

Astfel, având la dispoziţie doar 5 lei rişti ca meniul zilei să fie doar o pâine şi un litru de lapte, un burger mic şi o sticlă de apă sau o pâine şi 100 de grame de parizer.

Dacă vrei să adaugi meniului şi fructe, cu puţină „economie” ai putea cumpăra şi un măr de producţie autohtonă, însă este sigur că vei exclude definitiv alte cheltuieli.De fapt suma este atât de mică încât până şi cei care fac reviewuri nu s-au încumetat să pornească de la ea, ci de la 5 dolari.

Vezi în filmulețul atașat mai jos, Cât poţi să cumperi cu 5 dolari în diferite colţuri ale lumii.

      Articole recomandate