Camera în care nimeni nu a rezistat să stea mai mult de 45 de minute ” Camera surdă „

Se spune că liniştea este un lucru preţios, însă există un loc în care aceasta devine de nesuportat după puţin timp. Este vorba despre o cameră anecoidă (fără ecou) din Minneapolis, Statele Unite, locul în care nimeni nu a putut să stea mai mult de 45 de minute, scrie Daily Mail.

Încăperea absoarbe 99,9% din sunete şi a intrat în Cartea Recordurilor pentru faptul că este „cel mai tăcut” loc din lume, în care ai putea avea halucinaţii dacă zăboveşti mai mult decât este cazul. Camera fără ecou este căptuşită cu un strat de fibră de sticlă gros de un metru, iar pereţii săi dubli sunt confecţionaţi din oţel izolant şi beton.

Creatorul camerei surde, Steven Orfield, a declarat pentru presă că le propune oamenilor să stea în încăperea izolată fonic pentru a testa această experienţă inedită. Invenţia lui Orfield este folosită de companii din toată America. Spre exemplu, acesta este locul în care NASA îşi testează astronauţii, pentru a vedea cât timp rezistă aceştia în medii ostile fără să abă halucinaţii.

De asemenea, încăperea este folosită companiile care vor să afle cât de ridicat este nivelul de sunete scos de anumite produse electronice. Printre numele mari care au apelat la „serviciile” oferite de camera surdă se află producători precum Whirlpool sau Harley-Davidson.

      Articole recomandate