„Call of Duty Modern Warfare 3” întrece „Avatar” – a strâns un miliard de dolari în 16 zile

Jocul „Call of Duty Modern Warfare 3” a stabilit un record, atingând vânzări de un miliard de dolari în numai 16 zile de la lansare, anunţă Activision Publishing. Jocul a atins miliardul cu o zi mai devreme decât filmul Avatar.

Call of Duty MW3, un first-person-shooter, a fost lansat pe 8 noiembrie 2011 în Europa şi Statele Unite, în ediţii pentru Windows, Xbox 360, PlayStation 3 şi Wii şi cu o versiune separtată pentru Nintendo DS dezvoltată de n-Space.

Jocul a fost dezvoltat de Infinity Ward şi Sledgehammer Games, cu asistenţa Raven Software.

În primele 24 de ore de la lansare în SUA şi Marea Britanie s-au vândut 6,5 milioane de copii, înregistrând venituri de 400 de milioane de dolari – cea mai mare lansare din lumea entertainmentului global.
Activision precizează că, având 30 de milioane de membri, comunitatea Call of Duty depăşeşte în prezent populaţia însumată a oraşelor New York, Londra, Tokyo, Paris şi Madrid.

Call of Duty este o franciză lansată în octombrie 2003, care a vândut în timp în jur de 55 de milioane de copii şi a înregistrat venituri de trei miliarde de dolari.

      Articole recomandate