Călătoria vieții: Un moldovean va parcurge distanţa de 8 mii km de la lacul Baikal până la Chişinău pe jos

calatorie andrei popa

În zilele următoare, va porni în călătoria la care a visat 30 de ani. Este vorba despre Andrei Popa, un locuitor al satului Roşu, din raionul Cahul. El spune că are de gând să parcurgă pe jos aproximativ 8.000 de kilometri, adică distanţă de la lacul Baikal până la Chişinău.

Andrei Popa spune că ideea de a ajunge pe jos în diverse ţări i-a venit la 13 ani. Anul trecut, el a străbătut Moldova timp de 20 de zile. Acum şi-a propus să parcurgă distanţa de la lacul Baikal până la Chişinău în 800 de zile.

În 800 de zile, după romanul Jules Vernes în 80 de zile cu orice transport, eu mi-am propus să merg numai pe jos„, a spus bărbatul, pentru publika.md.

Andrei Popa va pleca în Rusia cu trenul. El spune că are bani doar pentru bilet şi alimente în primele zile ale călătoriei, dar speră că va fi ajutat de oamenii pe care îi va întâlni pe parcurs.

Am nădejdea că o să întâlnesc oameni buni pe tot traseul pe care o să-l parcurg. Aşa a fost pe teritoriul Republicii Moldova, am întâlnit oameni buni care m-au luat acasă, am primit un duş o baie„, a explicat el.

Membrii familiei spun că nu l-au putut convinge să renunţe la călătorie. „Dacă doreşte să călătorească în jurul lumii, e dorinţa lui, noi o respectăm. Îl iubim, îl susţinem, doi ani nu-i aşa de mult”, a menţionat fiica lui Andrei Popa, Andriana Popa.

Mă voi descurca, dar am să-l ajut în realizarea dorinţei ca gândurile lui să se îndeplinească şi să fie liniştit. Nu avea nici somn, la dânsul sângele fierbea„, a afirmat soţia lui Andrei Popa.

      Articole recomandate