Călătoria care te inspiră! Metroul din București invadat de poezie, muzică și cafea

poezie

Bucureștenii au avut parte de o dimineață poetică! O companie austriacă (Julius Meinl Industry Holding), și-a propus să surprindă călătorii printr-o metodă mai originală.  Cu sloganul ”Inspirând poeții din 1862 (Inspiring poets since 1862)” aceștia au umplut metroul din București cu cel puțin 50.000 de post-it-uri cu peste 260.000 de strofe.

Poezia n-a murit. Ea are noi forme și continuă să facă lumea mai frumoasă. Trebuie doar să ne oprim o secundă și să ne dăm seama de asta. Gestul Julius Meinl din metroul bucureștean se vrea un manifest al poeziei și poeților către marea masă. Suntem aici, suntem actuali, vă dorim atenția. Și mai mult ca sigur că viața dumneavoastră va fi mai frumoasă. Macăr pentru cîteva secunde„, a spus Radu Pilat (Managing Partner, Heist Industries).

La capătul metroului poetic, Julius Meinl a amenajat o mini-cafenea, unde cei trei invitați speciali, poetul Emil Brumaru, Adrian Despot, Deliric, dar și Dobri Tibor (Managing Director CEE South East, Julius Meinl), au vorbit despre poezie, muzică și cafea.

Metroul poetic a mers de la Universitate pînă în Pipera ți retur. La finalul călătoriei, invitații au primit un cadou de la Julius Meinl: volumul „Cerșetorul de cafea” de Emil Brumaru, „The Vienna Coffe Guide”, o ceașcă aniversară 150 de ani de Julius Meinl, un pachet de cafea și o cutie cu ceai. Și niște versuri, desigur.

Nu am cum sa inchei altfel:

De mîini ne țineam și mergeam
Prin locuri atît de ciudate
Tu spuneai că-i în rai eu spuneam
Că raiul e mult mai departe…

524bfdcb26ff6

524bfe8ebad18

524bfde543c1b

Sursa: iqads.ro

Solomon Adrian

      Articole recomandate