Ca în Moldova! Au fost furați caii de pe tabla de șah din scuarul catedralei

Tabla de șah din scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău a rămas fără două figurine. Doi cai au dispărut. Cel mai probabil aceștia au fost furați, relatează ProTV Chișinău.

Disparitia pieselor de sah a fost observata in aceasta dupa amiaza de cativa tineri care au venit sa joace.

Cei doi cai erau cele mai grele piese din cele 32 cate sunt pe tabla de sah si cantareau cate 13 kilograme. Acum tinerii se tem ca treptat vor disparea si celelalte figurine.

Tabla de sah a fost instalata in scuarul catedralei pe 8 august. Atunci primarul capitalei spunea ca zona este supravegheata video.

La evenimentul de inaugurare, primarul Dorin Chirtoacă s-a arătat îngrijorat că piesele de șah ar putea atrage atenția hoților, așa si s-a întâmplat. „Marea provocare este ca nimeni să nu ia aceste piese de șah. Vrem să vedem, se va încumeta cineva să fure și de aici?”, se întreba edilul Capitalei.

Seful de la Spatii Verzi spune ca va cere ajutorul politiei. Tabla de sah a costat Primaria 30 de mii de lei, bani adunati din economiile intreprinderii Spatii Verzi.

Acesta nu este singurul furt ciudat din ultima perioada. In timpul vizitei cancelarului german a fost furata iarba care fusese pusa pe banda de separare pe drumul spre aeroport.

      Articole recomandate