Butelcuța fermecată care face vin din apă (Video)

info-graphic

Vinurile moldovenești au ajuns să cucerească o mulțime de fani pe mai toate meridianele lumii, dar o butelcuță fermecată, care să prepare vin din apă, încă nu avem pe meleagurile noastre.

Este tocmai dispozitivul-minune pe care il propun doi americani ingeniosi, pasionati de tehnologie – Kevin Boyer si Philip James – care au pus la punct un recipient „inteligent”, in masura sa transforme apa in vin, gratie adaosului catorva ingrediente miraculoase.

Amalgamand intr-o unica reteta tehnologia din Silicon Valley cu experienta vinicola din Napa Valley, unde strugurii sunt transformati in licori delicioase, cei doi inventatori au colaborat la elaborarea unei retete de vin „domestic”, pentru pregatirea caruia este necesar un efort minim.

Consumatorii trebuie doar sa scoata din pusculita 499 de dolari, pentru a achizitiona acest recipient denumit sugestiv „Miracle Machine”, impreuna cu aplicatia dedicata si pliculetele care contin pulberea specifica aromei dorite.

Aplicatia este disponibila pentru dispozitivele smartphone dotate cu sisteme de operare Android sau iOS si ofera a lista consistenta de vinuri predefinite si tipul corespunzator de pulbere-supliment, precum si alte concentrate, din care utilizatorul isi poate alege reteta preferata de licoare.

In recipientul-minune se amesteca pulberea, concentratul si 600 ml de apa si se lanseaza aplicatia de la nivelul propriului dispozitiv mobil, pentru demararea procesului de fermentatie. Cand vinul este aproape gata, aplicatia sugereaza adaugarea unui pliculet cu „pudra de finisare”, care confera o usoara aroma de stejar sau alte parfumuri deosebite, ce permit „desavarsirea” gustului final.

Mai mult decat atat: vinul poate fi „ajustat” si din punct de vedere al procesului de imbatranire – are grija aplicatia, care alerteaza utilizatorul dupa 24 de ore, ca vinul este gata de consumat.

Creatorii masinariei ne incredinteaza ca produsul final sfideaza cu brio calitatea sticlelor continand astfel de licori, regasite in vitrinele magazinelor de specialitate la preturi de circa 20 de dolari bucata.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate