Brooklyn Gang! Proiect inedit despre viața tinerilor din New York, 1959. Găști, bande și o lume necunoscută nouă (Foto)

tinUntitled-1

Bruce Davidson este un fotograf renumit, mai ales prin rolul important în documentarea vieții culturale din New York, de-a lungul a câtorva decenii.

Era anul 1959. Fiind inspirat de viața tinerilor din New York, Davidson, pe atunci doar un tânăr în vârstă de 25 de ani, s-a aventurat în cartierul Brooklyn dupa ce a citit despre o serie de bătăi care au avut loc în Prospect Park.

Pe atunci, în metropolă erau peste 1000 de tineri ce făceau parte din diferite găști. Davidson a dorit să-i cunoască față în față. Ulterior, inspirat de stilul lor de viață, a început să îi fotografieze pas cu pas.

„Am cunoscut un grup de tineri ce-și spuneau Jokers. Eu aveam 25 de ani, iar ei 16. Cu timpul, m-au lasat să iau parte la fricile, depresiile și furiile lor de zi cu zi. Prin faptul că am stat alături de ei, am ajuns să-mi descopăr propriile sentimente despre eșec, frustrare și nervi”, își amintește Bruce.

Așa a luat naștere proiectul Brooklyn Gang, despre tineri, stil de viață și găștile anilor 50 din New York. În prezent a fost editată și o carte inspirată din acele fotografii: Brooklyn Gang: Summer 1959.

tin1

tin2

tin3

tin4

tin5

tin6

tin7

tin8

tin9

tin10

tin11

tin12

tin13

tin14

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate