Bloggerul Dragoș Galbur a primit interdicție de a intra în Ucraina timp de 5 ani

dragos

Bloggerul, medicul și administratorul site-ului www.basarabia91.net, Dragoș Galbur, a primit interdicție de a intra în Ucraina timp de 5 ani.

Interdicția, care a fost impusă de către serviciile de securitate ale Ucrainei, a intrat în vigoare în 2011, însă tânărul a aflat de ea astăzi. Dragoș povestește pe blogul său că vameșii ucraineni i-au comunicat despre restricție în timp ce acesta se deplasa, alături de alți tineri, la Odesa, unde urma să aibă loc meciul dintre selecționata Moldovei și Ucrainei de fotbal, scrie moldova.org

„Am rămas perplex, prima oară aud așa ceva, n-am încălcat în viața mea nimic pe teritoriul Ucrainei, mai ales că ultimele ori am doar fost așa, în treacăt, prin țara lor.

Am intrat înăuntru, mi-a arătat unde să iau loc și au început 3 persoane să mă interogheze, că unde lucrez, că dacă am luat credite bancare pe teritoriul Moldovei sau Ucrainei, că dacă lucrez pentru S.I.S, că eu știu de ce am restricție, dar îi mint și nu le comunic, etc. După care, tot ei îmi zic că, de fapt, interdicția de a intra în Ucraina este pusă de către Слу́жба безопа́сности Украи́ны (Serviciul de Securitate al Ucrainei), în anul 2011, lucru pe care mi-l și arată la computer. Fără niciun fel de explicații, fără niciun fel de argumente, măcar careva indicii de ce am primit interdicție, nimic”, povesteşte tânărul.

5440_1089368356763_1303101358_30222337_5147665_n

Totodată, acesta susţine că interdicţia are legătură directă cu activităţile sale naţional-patriotice, în special cele care abordează subiectul Bucovinei și Bugeacului.

„Am primit restricție doar pentru că, presupun eu, nu le-a plăcut ucrainenilor că am scris pe mai multe rețele de socializare și portaluri informaționale că Bucovina și Bugeacul ne aparțin și că va veni momentul când vor reveni înapoi unde li-e locul, adică în România. Altfel pur și simplu nu-mi explic această interdicție”, adaugă bloggerul.

      Articole recomandate