Bizara coloană vertebrală a unui mâner de topor (Foto)

Când este vorba de sculptură, mulţi dintre noi nu reuşim să facem mai mult decât o ispravă ca „din topor”, dar iată ce poate face un artist, care-şi alege drept sursă de inspiraţie, un mâner de topor.

Este vorba despre un proiect artistic purtând semnătura canadianului Maskull Lasserre, în vârstă de 35 de ani, care şi-a propus să dea o nouă şi originală întrebuinţare unui instrument destul de prozaic în aparenţă, destinat de regulă, cioplirii lemnului: toporul.

Dincolo de jocul de cuvinte şi de sensurile metaforice ale chestiunii, se ascunde, aşa cum bănuiţi, multă muncă şi talent cu carul, precum şi o abilitate aparte, de a privi dintr-o perspectivă inedită, miezul lucrurilor în general.

Operele lui Lasserre explorează potenţialul nebănuit al banalelor obiecte pe care le întrebuinţăm la activităţile noastre de zi cu zi, printr-un proces de transformare a acestora în veritabile alegorii artistice.

Coloana vertebrală” a unui mâner de topor, prezentată în galeria foto de mai jos, face parte din colecţia de bizarerii a portofoliului său de lucrări, care cuprinde o serie-ntreagă de interpretări mai mult sau mai puţin excentrice despre artă.

F

F1

F2

F3

F4

F5

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate