Biotehnologia – cel mai fascinant sector pentru job-urile de mâine

1

Dacă vă întrebați cumva care este cel mai fascinant sector în care tinerii de azi se pot pregăti pentru a obține un job electrizant în viitor, răspunsul noilor tendințe în acest context este BIOTEHNOLOGIA.

Multe persoane sunt departe de a intui oportunitatile pe care le ofera acest domeniu de activitate, futurist si intrigant deopotriva, dar un lucru e limpede: tarile dezvoltate isi concentreaza deja atentia asupra posibilitatilor de exploatare a potentialului sau de creare a unor noi locuri de munca.

Un motiv temeinic pentru ca Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), sa investeasca resurse considerabile in dezvoltarea proiectelor dedicate, infiintand o noua structura, denumita „Biological Technologies Office” (BTO).

Este vorba despre o sectiune care se va ocupa de dezvoltarea tehnologiilor asociate stiintelor naturii, gratie fiuziunii extrem de sofisticate a unor ramuri aparent lipsite de o legatura palpabila intre ele: biologia, ingineria si informatica.

Toate acestea, in contextul studierii tehnologiilor din domeniul apararaii si dinamicilor proceselor corelate, fara a incalca regulile de natura etica, legala sau sociala, care guverneaza un domeniu atat de sensibil.

BTO va explora taramuri in care stiinta se intrepatrunde cu fantezia, operand pe o ampla raza de actiune, in timp si spatiu, pornind de la organismele unicelulare si pana la complexele organisme umane, cu studiul ambientelor in care acestea isi manifesta existenta.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate