Bayern München – Barcelona şi Borussia – Real, semifinalele Ligii Campionilor

uefa_champions_league_semi_final_2013_by_jafarjeef-d6189nqBayern Munchen – FC Barcelona şi Borussia Dortmund – Real Madrid sunt meciurile din semifinalele Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorţi care a avut loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon.

Rezultatul tragerii la sorţi lasă deschisă posibilitatea unei finale între Real Madrid şi FC Barcelona, aşteptată de câţiva ani de lumea fotbalului, însă, în acelaşi timp, nu este exclus un ultim act între Bayern şi Borussia, echipele care au dominat fotbalul german în ultimii ani.

Fără îndoială, capul de afiş al semifinalelor va fi confruntarea dintre Bayern şi Barcelona, adică duelul dintre viitoarea şi fosta echipă a lui Pep Guardiola.

Tehnicianul de 42 de ani va prelua conducerea tehnică a bavarezilor în vară, înlocuindu-l pe actualul antrenor, Jupp Heynckes, care se va retrage la finalul sezonului. Guardiola i-a pregătit pe catalani în perioada 2008-2012, reuşind să câştige nu mai puţin de 14 trofee, printre care şi două Ligi ale Campionilor.

În cealaltă semifinală, Borussia Dortmund şi Real Madrid vor reedita dubla din faza grupelor din acest sezon, formaţia germană reuşind să câştige pe teren propriu cu 2-1 şi să obţină o remiză pe Santiago Bernabeu, scor 2-2.

Meciurile tur din semifinalele Ligii Campionilor se vor desfăşura pe 23 şi 24 aprilie, în timp ce manşele secunde sunt programate pe 30 aprilie şi 1 mai.

Ultimul act va avea loc pe 25 mai, pe Stadionul Wembley din Londra.

      Articole recomandate