Bataie între fanii ruşi şi cei polonezi, la Varşovia (Video)

Noapte de foc la Varşovia, după ce mii de suporteri s-au bătut pe străzi după meciul de fotbal Polonia – Rusia din cadrul Euro 2012. Zeci de pesoane au fost rănite şi peste 100 de oameni au ajuns în arest marţi seară. Partida s-a terminat la egalitate, 1 la 1.

Centrul Varşoviei a fost cuprins de haos după meciul de fotbal dintre Polonia şi Rusia. , la ieşirea de pe stadion, fanii celor două echipe s-au luat la bătaie

Poliţia a intervenit pentru a pune capăt încăierării, însă oamenii legii au fost şi ei atacaţi de huligani. Luptele au durat până după miezul nopţii.

Ciocnirile dintre cele două galerii au început încă de marţi după-amiază, înainte de debutul partidei. Fanii ruşi şi cei polonezi s-au bătut pe străzi, în drum spre stadion.

Rușii, care azi își serbează ziua națională, au încercat să organizeze un marș, însă polonezii l-au întrerupt, după ce au aruncat cu pietre si strigau „curvă rusă”

Într-un incident separat, 50 de fani polonezi mascați au atacat un grup de suporteri ruși într-o cafenea din Varșovia.

Violenţele au continuat pe toată durata meciului. Cei care nu au avut loc în tribune au transformat străzile într-un adevărat câmp de luptă. Bătăile au atins punctul culminant la finalul partidei, când suporterii au ieşit de pe teren.

Meciul dintre Polonia şi Rusia a fost considerat tot timpul unul de mare risc. Între cele două ţări există tensiuni politice vechi, care sunt adesea transferate pe terenul de fotbal.

Nici la Chişinău lucrurile nu au stat altfel. În unele localuri din capitală s-au format galerii de susţinători ai celor două echipe care au creat mai multe altercaţii.

Dacă între susţinătorii ruşilor erau mulţi tineri ruşi sau moldoveni de limbă rusă, între suporterii Poloniei erau tineri basarabeni care s-au bucurat la golul Poloniei precum ar fi marcat naţionala tricolorilor.

      Articole recomandate