Bătaie în parlamentul Republicii Moldova. Muntean VS Cimbriciuc! (Video)

O nouă altercație în Parlament. Deputatul comunist, Iurie Muntean, a încercat să-l lovească în plină figură pe deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, transmite UNIMEDIA. Incidentul a avut loc pe finalul ședinței în plen a Legislativului.

În apărarea liberal-democratului a sărit colegul său de partid, Chiril Lucinschi. Imediat, în jurul celor doi deputați s-au adunat mai mulți deputați din Alianță și din opoziție, încercând să-i disperseze.

Totul a început după ce deputații din opoziție l-au acuzat pe prim-ministrul Vlad Filat că ar efectua deplasări peste hotare din banii statului, în timpul orelor de serviciu.  Valeriu Streleț a ieșit la microfon pentru a da o replică comuniștilor: „Ceva se întâmplă cu deputații comuniști, fac declarații în contexte absolut stupide, solicită lucruri care sunt evident trase de urechi.  Orice deplasări de serviciu ale primului-ministru sunt în interesul țării”.

Cât Streleț vorbea la microfon, s-a apropiat Alexandru Cimbriciuc și Oleg Reidman. Cimbriciuc l-a împins pe Reidman, fapt ce a stârnit furia lui Iurie Muntean. Au urmat îmbrănceli între Cimbriciuc și Muntean, iar comunistul l-a lovit pe liberal-democrat.

Speakerul Marian Lupu a încercat să calmeze spiritele: „Stimați colegi, calmați-vă! Aici nu este ring de box, aici trebuie să vă puneți capurile în mișcare”.

Nu este prima data cand deputati incearca sa-si rezolve neintelegerile cu pumnii. Recent, comunistii s-au imbrancit cu ofiterii SPP incercand sa-l aduca in sala de sedinte a parlamentului pe liderul PSD, Victor Selin.

Iar acum doua saptamani, comunistul Iurie Muntean, l-a tras de maneca pe vicepresedintele, parlamentului, Vlad Plahotniuc.

Altercatia de azi din Parlament a constituit o adevarata sursa de inspiratie pentru internautii de la noi din tara. Acestia au postat pe retelele de socializare poze in care ii ironizeaza pe alesii poporului.

Sursa: Facebook/ Dragos Galbur

Sursa: Facebook/ Miscarea Antiharbuzaria

      Articole recomandate